ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κόμμα καλεί τους φοιτητές να μην επιστρέψουν για Πάσχα

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κόμμα καλεί τους φοιτητές να μην επιστρέψουν για Πάσχα

Για να μην ταλαιπωρηθούν και να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός θεωρεί η Συμμαχία Πολιτών, ότι οι φοιτητές  από χώρες υψηλού κινδύνου (Ελλάδα, Βρετανία) καλό θα ήταν να μην επιστρέψουν στην Κύπρο για τις διακοπές του Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι, εννέα από τα 10 κρούσματα κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής στην Κύπρο, αφορούν περιπτώσεις στις οποίες οι ασθενείς κατέφθασαν από χώρες του εξωτερικού όπως η Ελλάδα, η Βρετανία, η Ιταλία και η Γερμανία

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: 

Η Συμμαχία Πολιτών απευθύνει έκκληση όπως η μεγάλη μάζα των φοιτητών μας που σπουδάζουν σ’ Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο, δεν επαναπατριστούν για την περίοδο των εορτών του Πάσχά.

Αντίστοιχα, εισηγούμαστε παράλληλα και στους Κύπριους φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλες χώρες «υψηλού κινδύνου» όπως πράξουν ανάλογα, για τους ακόλουθους λόγους:

Α) Διακινδυνεύουν ν’ ασθενήσουν από τον ιό του κορωνοϊού στα αεροδρόμια κατά τη διαδικασία του ταξιδιού, καθώς θεωρούνται χώροι υψηλού κινδύνου.

Β) Μειώνονται οι πιθανότητες να «εισαχθεί» νέο κρούσμα, με αποτέλεσμα να φαντάζει πιο εφικτός ο στόχος του περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο .

Γ) Με τον επαναπατρισμό των φοιτητών από τις εν λόγω χώρες, θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για περίοδο 14 ημερών. Αυτή η χρονική περίοδος αντιστοιχεί περίπου στον αριθμό των ημερών που παραμένουν οι φοιτητές μας στην Κύπρο, την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

Άρα, είτε δεν θα μπορούν να συναντήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που βρίσκονται στην Κύπρο, είτε αν το πράξουν, πιθανόν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των δικών τους ανθρώπων. Ο αυτοπεριορισμός στον οποίο θα τεθούν κατ’ οίκον  για 14 μέρες, πιθανόν να καταστήσει ασύμφορο το ταξίδι τους στην Κύπρο, ενώ θα τους εκθέσει παράλληλα σε κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται ότι, εννέα από τα 10 κρούσματα κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής στην Κύπρο, αφορούν περιπτώσεις στις οποίες οι ασθενείς κατέφθασαν από χώρες του εξωτερικού όπως η Ελλάδα, η Βρετανία, η Ιταλία και η Γερμανία.

Ως Συμμαχία Πολιτών εισηγούμαστε την εντατικοποίηση και ενίσχυση των ελέγχων που διενεργούνται στα αεροδρόμια για πτήσεις προς Κύπρο, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων, μέχρι στιγμής, είναι «εισαγόμενη».  Ο εντοπισμός ασθενών στο χώρο των αεροδρομίων με την άφιξη τους στην Κύπρο, πρέπει να θεωρείται με τα υπάρχοντα δεδομένα, ως ύψιστης προτεραιότητας στόχος. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top