ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Χριστοδουλίδης:Ο «οδικός χάρτης» του Έρογλου απορρίπτεται από το κοινό ανακοινωθέν

Νίκος Χριστοδουλίδης:Ο «οδικός χάρτης» του Έρογλου απορρίπτεται από το κοινό ανακοινωθέν

Το πώς θα προχωρήσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό εξαρτάται αποκλειστικά από το αν υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές και τις προτάσεις που θα υποβάλουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κατά την τρίτη φάση των συνομιλιών.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου ότι έχει υποβάλει στα Ηνωμένα Έθνη οδικό χάρτη “επτά βημάτων” μέχρι το τέλος του χρόνου ή το αργότερο τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι αυτή η πρόταση υποβλήθηκε και στο παρελθόν και “εκείνο που έχει σημασία είναι ότι η πρόταση απορρίπτεται από το ίδιο το κοινό ανακοινωθέν” της 11ης Φεβρουαρίου 2014.

Σημείωσε παράλληλα ότι το πώς θα προχωρήσουν οι συνομιλίες “εξαρτάται αποκλειστικά αν υπάρχει πολιτική βούληση από τις δύο πλευρές και τις προτάσεις που θα υποβάλουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κατά την τρίτη φάση των συνομιλιών. Εκεί θα κριθεί το πώς μπορούν να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις”.

Αναφορικά με τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Ισραηλινό Υπουργό Εξωτερικών Αβιγκόρ Λίμπερμαν στο Τρόοδος, ο Εκπρόσωπος είπε ότι η πολιτική βούληση των δύο χωρών είναι να ενισχυθεί η διμερής συνεργασία. “Αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα της συνάντηση. Ήδη υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές να ενισχυθεί η συνεργασία μας όσον το δυνατό περισσότερο”.

Η πρόθεση, σημείωσε, είναι η ενίσχυση της συνεργασίας να αφορά όλους τους τομείς. Μετά το σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ, θα καθοριστεί ακριβώς η ημερομηνία επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας και πώς προχωρούμε, συμπλήρωσε.

Για την ημερήσια διάταξη της επίσκεψης του Προέδρου στην Αθήνα στις 17 Απριλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι θα περιλαμβάνει Κυπριακό, θέματα οικονομίας, και περιφερειακή συνεργασία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Για το θέμα της επιβολής φορολογίας του 26% από ελληνικές εταιρείες σε εισαγωγές από χώρες της ΕΕ που έχουν προνομιακό φορολογικό καθεστώς, ο Εκπρόσωπος είπε ότι “υπάρχουν θετικές εξελίξεις και αναμένουμε να ενημερωθεί ο Πρόεδρος επίσημα από τον Πρωθυπουργό”.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top