ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΑ: Καραντίνα στις Πλάτρες οι 41 επιβάτες της EasyJet –«Άθλιες οι συνθήκες. Μας έστειλαν φυλακή στο βουνό» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΑ: Καραντίνα στις Πλάτρες οι 41 επιβάτες της EasyJet –«Άθλιες οι συνθήκες. Μας έστειλαν φυλακή στο βουνό» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Για άθλιες συνθήκες κάνουν λόγο μέλη της πτήσης της Easy Jet που είναι σε καραντίνα σε κατασκηνωτικό χώρο στις Πλάτρες.

Του Φάνη Μακρίδη

Αναφερόμαστε στα 41 άτομα (ανάμεσά τους φοιτητές), τα οποία βρίσκονταν στο αεροπλάνο που προσγειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (16/03) στο αεροδρόμιο Λάρνακας και βίωσαν την καταπάτηση του θεμελιώδους συνταγματικού τους δικαιώματος να εισέλθουν στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Γύρω στις 21:30 εισήλθαν σε λεωφορείο και χωρίς να τους πουν οτιδήποτε για τον προορισμό τους, μεταφέρθηκαν σε κατασκηνωτικό χώρο στις Πλάτρες, όπου -όπως μας ανέφερε άτομο που συμμετείχε στην πτήση – οι συνθήκες θυμίζουν φυλακή.

Τρέφονται με αλμυρά από τον φούρνο
«Οι πρώτες στιγμές εδώ είναι εφιαλτικές. Μας έφεραν δυο φορές φαγητό από φούρνο λίγο μετά τις 00:00 τα μεσάνυχτα και το πρωί. Υπάρχει άτομο που έχει διαβήτη και δεν μπορεί να τρέφεται με σφολιάτα και υδατάνθρακες μόνο. Έχει ένεση ινσουλίνης μόνο για σήμερα» μας δήλωσε γύρω στις 12:00 (17/03) άτομο που τέθηκε σε καραντίνα.

Ούτε γιατρός, ούτε νοσηλευτής
«Λογικά θα έπρεπε να εξεταστούμε από γιατρό ή νοσηλευτή. Κανείς δεν ήρθε μέχρι τώρα που σας μιλώ» είπε το ίδιο πρόσωπο και πρόσθεσε για τις συνθήκες διαβίωσης: «Δεν έχουμε απορρυπαντικά, ούτε σαπούνια. Οι εγκαταστάσεις δεν ήταν έτοιμες για να δεχθούν κόσμο λόγω έλλειψης χρόνου. Οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Ευτυχώς έχουμε κλιματιστικά και τα χρησιμοποιούμε. Ρωτήσαμε πώς θα πλύνουμε τα ρούχα μας και μας απάντησαν πως δεν μπορούν να μας εξυπηρετήσουν σ΄ αυτό. Είμαστε στο σκοτάδι. Οι κουβέρτες είναι άπλυτες και γενικά δεν νοιώθουμε πως αντιμετωπιζόμαστε σαν πολίτες αυτού του κράτους. Γιατί μας έφεραν εδώ; Γιατί δεν μας στέλνουν στα σπίτια μας για αυτοπεριορισμό;».

«Δεν μας έλεγαν πού θα πάμε»
Σύμφωνα με την μαρτυρία που εξασφαλίσαμε από τον κατασκηνωτικό χώρο στις Πλάτρες, δεν υπάρχει σωστή αντιμετώπιση των 41 ατόμων που συμμετείχαν στην πτήση της Easy Jet. Μας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά: «Στις 21:30 το βράδυ της Δευτέρας μπήκαμε σε λεωφορείο και δεν μας έλεγαν πού θα μας πάρουν. Η οδηγός του λεωφορείου στα μέσα της διαδρομής, ζήτησε να την αλλάξει άλλος οδηγός. Το αποτέλεσμα ήταν να φτάσουμε στις 00:30 στις Πλάτρες. Είχαμε και κάποιους αστυνομικούς μαζί μας, οι οποίοι αργότερα έφυγαν. Γενικώς είμαστε χωρίς ενημέρωση και δεν έχουμε κάποιο άτομο για να μας βοηθήσει. Μας έφεραν πριν από λίγο μια λίστα με φαγητά που θα μπορούμε να τρώμε. Νοιώθουμε πως μας έστειλαν φυλακή στο βουνό».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top