ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε αναμονή νέων μέτρων από το Συμβούλιο Αρχηγών - Δηλώσεις Υπουργού Υγείας

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε αναμονή νέων μέτρων από το Συμβούλιο Αρχηγών - Δηλώσεις Υπουργού Υγείας

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την στιγμή (Πέμπτη 19/03 και ώρα 11:50) το Συμβούλιο των Αρχηγών των πολιτικών κομμάτων. Το Συμβούλιο ξεκίνησε στις 10 το πρωί, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με αντικείμενο τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Του Γιώργου Τάττη

Στο Συμβούλιο Αρχηγών παρευρίσκονται και οι Υπουργοί Υγείας, Εξωτερικών, Οικονομικών, Εργασίας και Δικαιοσύνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου και οι απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ των παρευρισκομένων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος με ανακοίνωσή του δήλωσε ότι θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση των θεμάτων που άπτονται των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, εφόσον κριθεί αναγκαίο δεν αποκλείεται η υιοθέτηση του μέτρου που αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, με δηλώσεις του στο Τρίτο Πρόγραμμα του Ρικ, τόνισε ότι τα νοσοκομεία διαθέτουν τον κατάλληλο εξόπλισμό και ότι καταβάλλονται διαρκώς προσπάθειες για ενίσχυση των αποθεμάτων σε στολές, μάσκες και γάντια.

Επίσης, κ.Ιωάννου ανέφερε ότι εάν κριθεί αναγκαίο θα υπάρξει επιστράτευση γιατρών οι οποίοι θα στελεχώσουν τα ιατρεία δημόσιας υγείας. Σε ερώτηση που του ανατέθηκε, κατά πόσον υπάρχει περίπτωση να υπάρξει γενική και πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας, είπε ότι όλα είναι πιθανά.

Τέλος, υποστήριξε ότι έχουν ήδη παραγγελθεί 10 αναπνευστήρες από την Ελβετία και υπάρχει πρόθεση για παραγγελία ακόμη 10. Δεν σταμάτησε επίσης να προτρέπει τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να ακολουθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, και δήλωσε ότι μόνο με τον περιορισμό και την κοινωνική απομόνωση θα σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης και η αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού στην Κύπρο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top