ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για περιορισμό του κορωνοϊό

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για περιορισμό του κορωνοϊό

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις Οργανισμών, Τμημάτων και Δήμων,  στα πλαίσια εφαρμογής των μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του ιού COVID-19, καθώς και οι ευχαριστίες προς τους Λειτουργούς Υγείας της Κύπρου και ιδιαίτερα τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του ιού.

Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων

 
Τους πολίτες όπως περιορίσουν τις επισκέψεις τους στα Επαρχιακά Γραφεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων στις απολύτως απαραίτητες, προτρέπουν οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΥΚΑ), στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων για αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΥΚΑ, σε περίπτωση που επιθυμούν Έκδοση Βεβαιώσεων από  τα Επαρχιακά Γραφεία ή οποιαδήποτε άλλη εξυπηρέτηση καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά το αίτημα τους στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις ανάλογα με την επαρχία: [email protected], [email protected][email protected], [email protected], [email protected]
 
Όσον αφορά τη πληρωμή των εισφορών στα Ταμεία των Επαρχιακών Γραφείων Κοινωνικών Ασφαλίσεων εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο πληρωμής των εισφορών.
 
Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας
 
H Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας καλεί τους ενδιαφερόμενους/ες φοιτητές/φοιτήτριες που θα παραμείνουν στις χώρες σπουδών τους για το Πάσχα 202, όπως, σε περίπτωση που έχουν παραλείψει ή έχουν καταχωρήσει λάθος πληροφορίες στην ηλεκτρονική αίτηση για παράχωσή του επιδόματος ύψους €750 (π.χ. καταχώρηση λανθασμένου αριθμού ταυτότητας, ΙΒΑΝ, swift code κ.λπ.), να  επικοινωνούν με το ακόλουθο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:  [email protected]
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας, επικοινωνία με το πιο πάνω ηλεκτρονικό ταχυδρομείο θα πρέπει επίσης να γίνεται και στις περιπτώσεις φοιτητών/φοιτητριών που υπέβαλαν αίτηση και θα πρέπει να την αποσύρουν, λόγω ειδικών διευθετήσεων στις οποίες έχουν προβεί για επιστροφή τους στην Κύπρο κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα. Για σκοπούς ταυτοποίησης, η επικοινωνία θα πρέπει να γίνεται μόνο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), η οποία δηλώθηκε αρχικά με την αίτηση. Κατά την υπό αναφορά επικοινωνία, ο/η φοιτητής/φοιτήτρια θα πρέπει απαραίτητα να δηλώνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό πολιτικής ταυτότητάς του/της.
 
Η ΑΣΔΥΚ ευχαριστεί τους Λειτουργούς Υγείας
 
Η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι «είναι η ώρα να στηρίξουμε, ηθικά έστω, όλους τους Λειτουργούς Υγείας της Κύπρου και ιδιαίτερα τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του ιού και να τους ευχαριστήσουμε για όσα κάνουν για εμάς και για τις οικογένειες μας, θέτοντας σε κίνδυνο τη δική τους υγεία και ζωή και κατ’ επέκταση των οικογενειών τους».
 
«Όλους αυτούς τους αφανείς ήρωες εμείς, η ηγεσία και τα μέλη της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), τους ευχαριστούμε από καρδιάς και δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να τους στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο προκειμένου να φέρουν σε αίσιο πέρας το σημαντικό έργο τους που είναι η προστασία όλων μας. Μελετούμε μάλιστα τρόπους προκειμένου αυτή η συμπαράσταση μας να μην είναι μόνο λεκτική αλλά έμπρακτη με την προμήθεια υλικών που θα θωρακίσουν ακόμα περισσότερο τους λειτουργούς υγείας κατά τη μάχη τους με τον κορωνοϊο», προσθέτει.
 
Το Ιατρικό Κέντρο Ευαγγελίστρια Λευκωσίας συνεχίζει να λειτουργεί με ασφάλεια
 
Το Ιατρικό Κέντρο Ευαγγελίστρια στη Λευκωσία, με αφορμή την ανακοίνωση για το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Πάφο για εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού και τη σύγχυση που  δημιουργήθηκε, μετά από τηλεφωνήματα που δέχτηκε, ενημερώνει το κοινό ότι δεν υπάρχει κανένα κρούσμα κορωνοϊού στο Ιατρικό Κέντρο Ευαγγελίστρια και συνεχίζει κανονικά τις εργασίες του.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του, στο Ιατρικό Κέντρο Ευαγγελίστρια στη Λευκωσία, λαμβάνονται αυστηρά όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την μέγιστη δυνατή προστασία και ασφάλεια των ασθενών, του προσωπικού και των συνεργατών του και συνεχίζει να λειτουργεί έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια όλων και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.
 
Δημοτική αγορά Δήμου Λεμεσού
 
Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Δήμος Λεμεσού ενημερώνει το κοινό ότι η καθιερωμένη δημοτική υπαίθρια αγορά στο χώρο στάθμευσης Επαμεινώνδα, στην οδό Αιόλου, δεν θα λειτουργήσει αύριο, Σάββατο.
 
Στην ανακοίνωση του ο Δήμος Λεμεσού διευκρινίζει ότι η αναστολή λειτουργίας της δημοτικής υπαίθριας αγοράς του Σαββάτου δυνατόν να παραταθεί ή να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις εξελίξεις ή και τις οδηγίες που θα δοθούν από τα αρμόδια Υπουργεία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top