ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ποινή φυλάκισης και πρόστιμο στους παραβάτες του διατάγματος- Προειοποίησε ο υπ. Δικαισούνης

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ποινή φυλάκισης και πρόστιμο στους παραβάτες του διατάγματος- Προειοποίησε ο υπ. Δικαισούνης

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσια Τάξης Γιώργος Σαββίδης κάλεσε όλους όπως συμμορφωθούν πλήρως με τα διατάγματα, σημειώνοντας παράλληλα ότι έχουμε όλοι υποχρέωση να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες, για να βοηθήσουμε τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, ο κ. Σαββίδης προέβηκε σε δηλώσεις στο πλαίσιο επίσκεψής του το Σάββατο 21/3 στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.

«Θεώρησα σωστό, παρά το ότι βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με την ηγεσία της Αστυνομίας, να επισκεφθώ επί τόπου την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, για να ενημερωθώ από τους υπευθύνους για τους ελέγχους που διενεργούνται για συμμόρφωση με τα διατάγματα που έχει εκδώσει το Υπουργείο Υγείας», είπε.

Είναι πολύ σημαντικό, πρόσθεσε, «να αντιληφθούμε όλοι ότι δεν σηκώνει μαγκιές, ούτε σηκώνει να αγνοούμε τα διατάγματα που εκδίδονται, γιατί ο εχθρός είναι ύπουλος και επικίνδυνος».

«Έχουμε όλοι υποχρέωση να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες, για να βοηθήσουμε τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού», τόνισε.

Μέχρι σήμερα, συνέχισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, η Αστυνομία έχει διενεργήσει 6.201 ελέγχους για συμμόρφωση με τα διατάγματα που έχει εκδώσει το Υπουργείο Υγείας και έχουν γίνει 12 καταγγελίες.

Υπενθύμισε ότι παραβίαση των διαταγμάτων του Υπουργού Υγείας επιφέρει και ποινή φυλάκισης και πρόστιμο. Ο σκοπός, είπε, δεν είναι να τιμωρήσουμε όμως πρώτιστη υποχρέωσή μας είναι να προστατεύσουμε την κοινωνία.

«Γι’ αυτό καλώ όλο τον κόσμο να συμμορφωθεί πλήρως με τα διατάγματα, να μένουμε σπίτι και να βοηθήσουμε όλοι ώστε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού», ανέφερε.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης το κοίτασμα Κρόνος»

ΠτΔ: «Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης το κοίτασμα Κρόνος»

Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης βρίσκεται το κοίτασμα «Κρόνος», με στόχο να σταλούν οι πρώτες ποσότητες κυπριακού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι οι σχετικές εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου, όταν θα μεταβεί και στην Αίγυπτο μετά από πρόσκληση του Προέδρου της χώρας για να συμμετάσχει στο Ενεργειακό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο.