ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ευχάριστη εξέλιξη- Ασθενής παίρνει εξιτήριο- Αρνητικό και το δεύτερο τεστ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ευχάριστη εξέλιξη- Ασθενής παίρνει εξιτήριο- Αρνητικό και το δεύτερο τεστ

Εξιτήριο αναμένεται να πάρει το βράδυ της Τρίτης 24/3 ασθενής, κρούσμα κορωνοϊού, που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, αφού τα αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης του, ήταν αρνητικά.

Σύμφωνα με τη Χριστίνα Γιαννάκη, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 18 ασθενείς, ένας εκ των οποίων κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
 
Τρεις ακόμη ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου, με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται ικανοποιητική.
 
Η κατάσταση της υγείας των υπολοίπων ασθενών κρίνεται πάρα πολύ καλή, αφού σύμφωνα με την κα. Γιαννάκη το Νοσοκομείο Αναφοράς είναι πολύ καλά οργανωμένο και στελεχώθηκε από χθες και με εντατικολόγο.
 
Ανέφερε ακόμα ότι στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου λειτουργεί από σήμερα Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων με τη διαδικασία “Drive Through”. Συγκεκριμένα άτομα τα οποία αποστέλλονται από τον τηλεφωνικό αριθμό 1420 με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού, περνούν από τον υπόγειο χώρο του Νοσοκομείου με το αυτοκίνητό τους και κάνοντας στάση, το νοσηλευτικό προσωπικό με ειδικές στολές, λαμβάνει το απαραίτητο δείγμα.
 
Σύμφωνα με την κα. Γιαννάκη στο Νοσοκομείο Αναφοράς τοποθετήθηκε και ειδικό μηχάνημα για προσδιορισμό του γονιδιώματος του ιού.
 
Είπε επίσης ότι την ερχόμενη Πέμπτη αναμένονται τα ειδικά αντιδραστήρια, ώστε τα δείγματα να εξετάζονται άμεσα και τα αποτελέσματα να είναι έτοιμα αυθημερόν, επιταχύνοντας την όλη διαδικασία.
 
Σημείωσε ακόμα ότι για την εξυπηρέτηση των αναγκών του προσωπικού της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, έχει τοποθετηθεί ειδική λυόμενη αίθουσα.
 
Υπενθυμίζεται ότι χθες διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Αναφοράς, ένας ηλικιωμένος, επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, που νοσηλευόταν στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ένα άτομο που ήταν σε αυτοπεριορισμό στη Λευκωσία και ένα άτομο που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top