ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Συνοδός ασθενή γρονθοκόπησε γιατρό -Ζήτησε να γίνει μόνο παρατήρηση λόγω της κατάστασης

ΛΑΡΝΑΚΑ: Συνοδός ασθενή γρονθοκόπησε γιατρό -Ζήτησε να γίνει μόνο παρατήρηση λόγω της κατάστασης

Περιστατικό βίας σε βάρος γιατρού σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (24/03).

Του Φάνη Μακρίδη

Το συμβάν έλαβε χώραν σε διαγνωστικό κέντρο της Λάρνακας. Πιο συγκεκριμένα, όταν ο γιατρός που εργάζεται στο εν λόγω κέντρο ενημέρωσε γυναίκα ασθενή και το σύντροφό της που τη συνόδευε ότι λόγω του πρωτοκόλλου που τηρείται μετά την πανδημία του κορωνοϊού, δεν μπορεί να την υποβάλει άμεσα σε εξειδικευμένη εξέταση, προκλήθηκε ένταση.

Σύμφωνα και με παράπονο που έγινε στον αστυνομικό σταθμό Αραδίππου, ο άνδρας φέρεται να έσπασε αντικείμενο και εν συνεχεία να γρονθοκόπησε τον ιατρό.

Ο τελευταίος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ανέφερε ότι δεν θέλει να κάνει καταγγελία σε βάρος του συνοδού της ασθενούς, αποδίδοντας προφανώς το επεισόδιο στην άσχημη ψυχολογική κατάσταση που ευρίσκεται λόγω σοβαρής ασθένειας της γυναίκας. 

Με ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος καταδίκασε την επίθεση που έγινε κατά του ιατρού, καλώντας ταυτόχρονα το κοινό όπως συμπεριφέρεται ανθρώπινα και επιδεικνύει αυτοσυγκράτηση, ακολουθώντας τις οδηγίες των επαγγελματιών υγείας.

Αυτούσια η ανακοίνωση: "Μετά λύπης μας έχουμε πληροφορηθεί ότι ιατρός εν ώρα υπηρεσίας, έχει δεχθεί επίθεση και συγκεκριμένα έχει γρονθοκοπηθεί από συνοδό ασθενή σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο στη Λάρνακα.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος καταδικάζει απερίφραστα και μετά βδελυγμίας την επίθεση κατά του συναδέλφου τον οποίον στηρίζει και διαμηνύει ότι τέτοια φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι επαγγελματίες υγείας, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, εργάζονται είναι σκληρές και η τήρηση πρωτοκόλλων και κανόνων πρέπει να γίνεται με αυστηρότητα, λόγω της κρισιμότητας των στιγμών που δημιουργεί η απειλή της εξάπλωσης της πανδημίας Covid-19 στον τόπο μας.

Ουδεμία κατάσταση, μπορεί να αιτιολογήσει την οποιαδήποτε άσκηση βίας εναντίον επαγγελματιών υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος απευθύνει στο κοινό έκκληση όπως συμπεριφέρεται ανθρώπινα και επιδεικνύει αυτοσυγκράτηση, ακολουθώντας τις οδηγίες των επαγγελματιών υγείας".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top