ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Υπό κράτηση ο αλλοδαπός που αρνήθηκε έλεγχο και ‘έφτυνε’ σε αστυνομικούς

ΛΕΜΕΣΟΣ: Υπό κράτηση ο αλλοδαπός που αρνήθηκε έλεγχο και ‘έφτυνε’ σε αστυνομικούς

Διάταγμα κράτησης δυο ημερών εξέδωσε σήμερα Σάββατο (28/03) το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 30χρονου, ο οποίος χθες επιτέθηκε εναντίον αστυνομικών και προκάλεσε ζημιές σε αστυνομικά οχήματα, κατά τη διάρκεια ελέγχου για εφαρμογή του διατάγματος περιορισμού της μετακίνησης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Αγίου Τύχωνα, όπου κλήθηκε μέλος της ομάδας Ζ του ΟΠΕ Λεμεσού, μετά από πληροφορία ότι αλλοδαποί περιφέρονταν άσκοπα κατά παράβαση του περί λοιμοκάθαρσης νόμου.

Κατά τον έλεγχο, ο 30χρονος αλλοδαπός αρνήθηκε να συνεργαστεί και να δώσει τα προσωπικά του στοιχεία, ούτε κατείχε τη σχετική άδεια κυκλοφορίας και επιχείρησε να κτυπήσει με τα χέρια τον αστυνομικό. Ακολούθως κατάφερε να τον κλωτσήσει με δύναμη και να τον ρίξει πάνω στην αστυνομική του μοτοσικλέτα.

Ο 30χρονος, που φαίνεται να ήταν υπό την επήρεια ουσιών, επιχείρησε εκ νέου να επιτεθεί στον αστυνομικό, ενώ επενέβη πολίτης που βρέθηκε στο σημείο και ο αστυνομικός προχώρησε στη σύλληψη του για αυτόφωρο αδίκημα.

Όταν στη σκηνή κλήθηκε περίπολο του ΟΠΕ, ο 30χρονος επιχείρησε να επιτεθεί σε δυο αστυνομικούς που προσπάθησαν να τον μεταφέρουν στο όχημα, ενώ έφτυσε στο πρόσωπο έναν εξ αυτών. Συνέχισε δε να αντιστέκεται και κλώτσησε και έσπασε το καθρεφτάκι του υπηρεσιακού οχήματος, ενώ δεν σταμάτησε να φτύνει προς διάφορες κατευθύνσεις.

Εντός του οχήματος όπου τοποθετήθηκε με χειροπέδες και μέχρι τη μεταφορά του στα κρατητήρια, ο 30χρονος φέρεται να κλωτσούσε συνεχώς και να προκαλεί ζημιές, ενώ από εξετάσεις διαπιστώθηκε πως πρόκειται για Γεωργιανό, του οποίου η αίτηση για πολιτικό άσυλο απορρίφθηκε τέλος Ιανουαρίου, όμως διαμένει νόμιμα στη Δημοκρατία, αφού εντός 75 ημερών δικαιούται να υποβάλει έφεση.

Το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την διήμερη προσωποκράτηση του.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top