ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κατεπείγουσα έκκληση ΠΙΣ προς κυβέρνηση -Ζητά συνάντηση με Πρόεδρο και υπουργούς

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κατεπείγουσα έκκληση ΠΙΣ προς κυβέρνηση -Ζητά συνάντηση με Πρόεδρο και υπουργούς

Κατεπείγουσα έκκληση από Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο προς την κυβέρνηση για να ληφθούν υπόψιν οι εισηγήσεις του σε σχέση με την αντιμετώπιση της εξελισσόμενης πανδημίας Covid-19.

Του Φάνη Μακρίδη

Το θεσμικό σώμα των ιατρών στην Κύπρο, με επιστολή του (02/04( προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο, τονίζει την ανάγκη να ληφθούν υπόψιν η εισηγήσεις που έχει διατυπώσει γραπτώς κι απέστειλε στο υπουργείο Υγείας από τις 16 Μαρτίου.

Ταυτόχρονα ο ΠΙΣ με την επιστολή του που φέρει την υπογραφή του πρόεδρου του, Δρ Πέτρου Αγαθαγγέλου, διατυπώνει τη θέση πως «βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή».

Και προσθέτει ότι «θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη όμως πραγματοποιηθεί άμεσα μια σύσκεψη υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη συμμετοχή Υπουργού Υγείας και Παγκυπρίου Ιατρικού Συλλόγου, ώστε να τεθούν στο τραπέζι αυτά τα ζητήματα και να ληφθούν αποφάσεις ως προς την εφαρμογή του και να καταστούν τα μέτρα της κυβέρνησης πιο αποτελεσματικά».

Στην επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας εξασφάλισε το ThemaOnline, κατατίθενται και οι επικαιροποιημένες εισηγήσεις που υπέβαλε ο ΠΙΣ στο Υπουργείο από τις 16 Μαρτίου. Πρόκειται για τις ακόλουθες:

Καλύτερος συντονισμός όλων των επαγγελματιών υγείας
• Σεβασμός και συμπερίληψη στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, των επιστημονικών θεσμικών οργάνων (ΠΙΣ και Επιστημονικές Εταιρείες)
• Να δοθεί βαρύτητα στη βελτίωση του επιχειρησιακού πλάνου ώστε να μην υστερεί ως προς το σχεδιασμό και την εφαρμογή του
• Μετατροπή υφιστάμενων νοσηλευτικών δομών, σε μονάδες θεραπείας αποκλειστικά για τον COVID-19
• Ανάπτυξη σχεδίων απομόνωσης περιστατικών του COVID-19 και περίθαλψης με εκπαιδευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό

Σημειώνεται ακόμη πως πρέπει να συσταθεί «υψηλού επιπέδου επιστημονική ομάδα που θα απαρτίζουν θεσμικά οι Ιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και μέλη της νεοσύστατης Επιστημονικής Ομάδας Κλινικής Αντιμετώπισης Covid-19 του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου».

Επαναλαμβάνεται, επίσης, η αρχική εισήγηση του ΠΙΣ, περί «δημιουργίας κέντρων αποκλειστικής διαχείρισης Covid-19, με προδιαγραφές όπως αυτές έχουν καθοριστεί και από τον Εθνικό Οργανισμό Δημοσίας Υγείας της Ελλάδος (ΕΟΔΥΥ), προκειμένου η λειτουργία τους να είναι αποτελεσματική και την ίδια ώρα να αποσυμφορηθούν τα κρατικά νοσηλευτήρια αλλά και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επαγγελματιών υγείας κατά την ώρα της υπηρεσίας».

Πάντως, καθίσταται σαφές και από το περιεχόμενο της επιστολής ότι η συνεργασία του ΠΙΣ και του Υπουργείου Υγείας δεν είναι στον καλύτερο δυνατόν βαθμό. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σ΄ αυτήν, «ο καλός συντονισμός προϋποθέτει την ίδια βούληση και από πλευράς των αρμόδιων αρχών της κυβέρνησης, θέση η οποία, είμαστε σίγουροι, ότι συμμερίζεστε».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top