ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Γιος 64χρονου που έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό: «Μας κορόιδευαν, πέθανε και με ρωτούσαν από το νοσοκομείο αν έχει κορωνοϊό»

ΚΥΠΡΟΣ: Γιος 64χρονου που έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό: «Μας κορόιδευαν, πέθανε και με ρωτούσαν από το νοσοκομείο αν έχει κορωνοϊό»

Προβληματισμός και ερωτηματικά όσον αφορά τον θάνατο του πατέρα του βασανίζουν τον κ.Χριστόφορο Βίκτωρος ο οποίος προσπαθεί εδώ και μέρες όπως ισχυρίζεται να βρει άκρη τόσο με την ιχνηλάτηση όσο και με το θάνατο του 64χρονου πατέρα του.

Γράφει η Έλενα Τσιακούπη

Σύμφωνα με τον γιό του 64χρονου ο οποίος απεβίωσε από κορωνοϊο και μιλώντας σε δημοσιογράφο του THEMAONLINE η ιστορία αυτή τον ταλαιπώρησε και τον ταλαιπωρεί ακόμα, αφου ουτε κατά την διάγνωση του πατέρα του με κορωνοϊο αλλά ούτε και μετά το θάνατο του δεν τον ειδοποίησε κανείς , κάτι που θα έπρεπε να γίνει σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο ίδιος και η μητέρα του να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊο ως διαδικασία ιχνηλάτησης.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 64ΧΡΟΝΟΥ

Ό κ.Βίκτωρος εξιστόρησε από την αρχή όσα συνέβησαν ξεκινώντας από τη μέρα( Τρίτη 31/3) που ο πατέρας του εισήχθη στο Νοσοκομείο Λεμεσού με συμπτώματα και οπου διαπιστώθηκε μετά από τεστ ότι είναι θετικός στον κορωνοϊο.

Όταν ανακοινώθηκε στον γιό ότι ο πατέρας του είναι θετικός, όπως ισχυρίζεται ο κ.Βίκτωρος προσπαθούσε να εντοπίσει τον προσωπικό του γιατρό, οποίος δεν απαντούσε τα τηλέφωνα. Εφόσον για ώρες δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν , επικοινώνησε με το ΓΕΣΥ όπου εκει τον παρέπεμψαν στο 1420 οπου και εκείνοι πισω τον παρέπεμψαν στο Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο στο Υπουργείο Υγείας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «ο ένας με έστελνε στον άλλο από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη, παρότι είχα γεμίσει πάνω από 6 φόρμες για να κάνω το τεστ κορωνοίου μέσα από την διαδικασία ιχνηλάτησης που υποδεικνύει το πρωτόκολλο».

Να σημειωθεί ότι ενδιάμεσα ο πατέρας του ενώ βρισκόταν στο Νοσοκομείο Λεμεσού, και σε καλή κατάσταση όπως του ανέφεραν οι γιατροί, τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Αναφοράς την Πέμπτη (2/4) το μεσημέρι, καθώς θα έπρεπε όπως ισχυρίζεται ο γιός του, το Νοσοκομείο Λεμεσού να υποδεχθεί κρούσματα από το Νοσοκομείο Πάφου το οποίο δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει. Ο ίδιος αφου τον καθησύχασε ο γιατρός ότι γίνεται καθαρά για τον πιο πάνω λόγο και ότι ο πατέρας του δεν είχε καμία επιπλοκή, συμφώνησε να μεταφερθεί ο πατέρας του όπως του υπέδειξαν οι γιατροί στο Νοσοκομείο Αναφοράς ( Αμμοχώστου).

Σύμφωνα με τον κ.Βίκτωρος , κατά τις 1 το μεσημέρι της Πέμπτης και ενώ είχε ήδη μεταφερθεί ο πατέρας του στο Νοσοκομείο Αναφοράς, μίλησε μαζί του και του ανέφερε ότι θέλει να ξεκουραστεί γιατι ένιωθε εξαντλημένος. Κατά τις 18:00 το απόγευμα μίλησαν ξανά …. και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο THEMAONLINE «Δεν εβγαινε η φωνή του πατέρα μου και μου είπε ότι νιώθει ότι θα πεθάνει». «Δεν κατάφερα να επικοινωνήσω με κάποιο γιατρό από το Νοσοκομείο Αναφοράς. Γύρω στις 12.00 τα μεσάνυχτα , ξημερώματα Παρασκευής (3/4) χτύπησε το τηλέφωνο μου και εκεί κατάλαβα πως κατι κακό είχε συμβεί. Με ενημέρωσαν ότι ο πατέρας μου είχε αρρυθμίες και έπαθε καρδιακό και ότι προσπαθούν να τον συνεφέρουν και πως έπρεπε να πάει κάποιος στο Νοσοκομείο να υπογράψει για να μεταφερθεί εκτάκτως στο Νοσοκομείο Λευκωσίας. Κατά τις 12.30 το τηλέφωνο μου χτυπά ξανά και μου ανέφεραν ότι ‘συνεφέραμε τον πατέρα σου’. Γύρω στις 1.20 τα ξημερώματα με παίρνουν ξανά και μου λένε ότι επαθε δεύτερο καρδιακό και δεν τα κατάφερε….και με ρωτούσαν εάν ο πατέρας μου είναι θετικός στον κορωνοίο. Τότε τους απάντησα τι εννοούν αφου ο λογος που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αναφοράς ήταν επειδη ήταν θετικός και τους ρώτησα γιατί δεν κοίταξαν στον φάκελο του και ρωτούσα τι φαρμακευτική αγωγή του έδωσαν μέχρι τώρα με αποτέλεσμα να ο πατέρας μου να πάθει καρδιακό και να χαθεί από τη ζωή. Όταν μάλιστα ζήτησα τον φάκελο του για να δω το ιστορικό της αγωγής που του παρείχαν , όχι μονο αρνήθηκαν να μου τον δώσουν αλλά μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι ο φάκελος έχει καταστραφεί λόγω των μικροβίων που υπήρχαν στον θαλαμο που νοσηλευόταν. Ένιωσα μεγάλη κοροϊδία και για μένα και για την οικογένεια μου,δεν είχα απάντηση για το λόγο που χάθηκε ο πατέρας μου ενώ οι γιατροί καθημερινά με καθησύχαζαν ότι δεν υπάρχει σοβαρότητα και ξαφνικά ενώ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αναφοράς όλα αλλαξαν», ανέφερε ο κ.Χριστόφορος Βίκτωρος.


Το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 64 ΧΡΟΝΟΥ


Ηταν γύρω στις 9.30 το βράδυ της Παρασκευής (3/4), μετά την καταγγελία στο κεντρικό δελτιο ειδήσεων του Alpha, (οτι δεν έκαναν ακόμα εξέταση στην μητέρα του και στον ίδιο για τον κορωνοϊο αφού ο πατέρας τους βρέθηκε θετικός και απεβίωσε από τον ιό) όταν όπως ανέφερε ο κ.Βίκτωρος σε δημοσιογράφο του THEMAONLINE , χτύπησε το τηλέφωνο του και στην γραμμή ήταν η ιδιαιτέρα του Υπουργού Υγείας η οποία του ανέφερε ότι ειδική μονάδα με ασθενοφόρο το Σάββατο στις 9.30 το πρωί θα βρίσκεται στο σπίτι της μητέρας του για να κάνουν το τεστ. Όπως στη συνέχεια ανέφερε επισκέφθηκε τη μητέρα του το πρωί του Σαββάτου (4/4) κατά τις 9 το πρωί και περίμεναν μαζί το ασθενοφόρο το οποίο δεν ήρθε ποτέ. Τότε επικοινώνησε ξανά με την ιδιαιτέρα του Υπουργού Υγείας για να λάβει απάντηση μέσω ενός αλλου εκπροσώπου του Υπ.Υγείας κατά τις 14:10 το μεσημέρι με μήνυμα στο κινητό και όχι με τηλεφωνική επικοινωνία, ότι θα έπρεπε να τον καλέσει στο τηλέφωνο για να κλείσουν ένα ραντεβού την Δευτέρα. Ο γιός του 64χρονου φανερά αναστατωμένος και ενώ ταυτόχρονα πολιτικό πρόσωπο τον πήρε τηλέφωνο να τον ρωτήσει τι συνέβη , ξέσπασε αναφέροντας του όλη την ιστορία που είχε συμβεί και ότι τις προηγούμενες μέρες του ζήτησαν να πάει εκεινος τη μητέρα του στο νοσοκομείο για τεστ ενώ ο πατέρας του είχε πεθάνει με κορωνοϊο, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο την δική του υγεία όσο και της οικογένειας του, ενώ όπως ισχυρίζεται θα έπρεπε να έρθει ασθενοφόρο να κάνει το τεστ χωρίς αλλα μέλη της οικογένειας να έρθουν σε επαφή με τη μητέρα του η οποία ήταν σε επαφή τις προηγούμενες μερες με τον πατέρα του που βρέθηκε θετικός στον κορωνοίο. Ο πολιτικός αμέσως όταν άκουσε την ιστορία ευαισθητοποιήθηκε με αποτέλεσμα να δράσει άμεσα και μέσα σε 20 λεπτά να έρθει ασθενοφόρο στο σπιτι της μητέρα του όπου έγινε και το τεστ. Όπως ο ίδιος ανέφερε ότι πριν τον ειδοποιήσουν να έρθει το ασθενοφόρο ο ίδιος αποφάσισε να πάει μόνος του στο νοσοκομείο Λεμεσού και έκανε το τεστ, χωρίς κανείς να του ζητήσει ούτε έγγραφα ούτε αποδείξεις για το λόγο που ήθελε να κάνει το τεστ στον κορωνοϊο, αφήνοντας ερωτηματικά όσον αφορά και τον έλεγχο και τις τρύπες που υπάρχουν στο νοσοκομειακό σύστημα.

Όπως κατάγγειλε ο κ.Βικτωρος, η ιστορία του πατέρα του πρέπει να διερευνηθεί και να απαντηθούν αρκετά ερωτήματα όσον αφορά το θάνατο του αλλά και όσον αφορά την διαδικασία πρωτοκόλλου και ιχνηλάτησης .

Καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις αρμόδιες αρχές να μην αφήνουν στην τύχη τις ζωές των ανθρώπων και να τηρούν τα πρωτόκολλα όσον αφορά την διαδικασία των κρουσμάτων κορωνοϊου και της ιχνηλάτησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top