ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Φτάνουν 168 Τ/κ φοιτητές από τη Βρετανία

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Φτάνουν 168 Τ/κ φοιτητές από τη Βρετανία

Το βράδυ της Τρίτης (07/04), έρχονται από τη Βρετανία με ειδική ναυλωμένη πτήση 168 Τ/κ που σύμφωνα με τον «υπουργό συγκοινωνιών», Τολγκά Ατακάν είναι όλοι φοιτητές και θα μπουν κατευθείαν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Την Τετάρτη (08/04), έχει προγραμματιστεί άλλη μια πτήση και πάλι από τη Βρετανία.

 Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ατακάν μιλώντας στον «Μπαϊράκ» και σχολιάζοντας τις απαιτήσεις πολλών να υπάρξει και τρίτη πτήση από τη Βρετανία, είπε ότι υπάρχουν πολλοί περιορισμοί λόγω της κατάστασης και είναι δύσκολο να πει τώρα κατά πόσο αυτό είναι εφικτό.
 
Ανάφερε ωστόσο ότι θα πραγματοποιηθεί άλλη μια πτήση από την Άγκυρα στα κατεχόμενα για τους Τ/κ φοιτητές που έχουν μείνει εκεί, αλλά και για Τ/κ από τρίτες χώρες που έχουν μεταφερθεί στην Τουρκία και έχουν συμπληρώσει εκεί την 14ημερη καραντίνα. Οι διαβουλεύσεις για την πτήση αυτή συνεχίζονται, πρόσθεσε, και μόλις έχουν κατάληξη θα ενημερώσουν τον κόσμο.
 
Στο μεταξύ, η πρόεδρος της ένωσης Τ/κ γιατρών, Οζλέμ Γκουρκούτ  σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε ανησυχία γι’ αυτούς που θα έρθουν από την Βρετανία σήμερα και αύριο. Όπως έγραψε, εάν στο αεροπλάνο επιβαίνει κάποιος που έχει τον ιό, τότε όλοι όσοι συνταξιδεύουν μαζί τους, εκτίθενται κι αυτοί στον κορωνοϊό.
 
«Είναι φανερό πως δεν μπορούμε να ελέγξουμε την καραντίνα. Το φωνάζουμε μήπως και ακουστούμε. Το είπαμε από την αρχή: Εκτός και αν βελτιώσουμε τα νοσοκομεία μας και την φροντίδα υγείας που παρέχεται, θα πάμε πίσω στην κατάσταση που βρισκόμασταν στις 10 Μαρτίου. Είναι τόσο απλό», πρόσθεσε.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top