ΚΟΣΜΟΣ

ΠΕΡΟΥ: Κινέζος υπήκοος έκλεψε τεστ από το Υπουργείο και τα μεταπωλούσε

ΠΕΡΟΥ: Κινέζος υπήκοος έκλεψε τεστ από το Υπουργείο και τα μεταπωλούσε

Κινέζος υπήκοος συνελήφθη χθες Κυριακή (12/04) στη Λίμα και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του διότι πρότεινε παράνομα σε πολίτες ταχείες διαγνωστικές εξετάσεις για να μάθουν αν έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, με τη χρήση τεστ που είχαν κλαπεί από το υπουργείο Υγείας, ενημέρωσε η περουβιανή αστυνομία.

"Ο Κινέζος υπήκοος Τιανσίνγκ Τζανγκ, ο οποίος προχωρούσε σε ταχείες διαγνωστικές εξετάσεις με κλεμμένα τεστ, συνελήφθη", αναφέρει το δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η αστυνομία του Περού.

Ο 36χρονος συνελήφθη ενώ, φορώντας ποδιά γιατρού και μάσκα, πήγαινε από σπίτι σε σπίτι στη συνοικία Μπρένια, στην πρωτεύουσα του Περού, και πρότεινε στους κατοίκους διαγνωστικές εξετάσεις έναντι αμοιβής.

Ομολόγησε ότι είχε κλέψει τα τεστ από το υπουργείο Υγείας, όπου εργαζόταν, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία βρήκε στο σπίτι του έναν σάκο που περιείχε περίπου είκοσι γρήγορα τεστ και άλλο ιατρικό υλικό.

Ο περουβιανός Πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι θα διανεμηθούν στις υπηρεσίες υγείας σε όλη τη χώρα 330.000 γρήγορα τεστ για τον εντοπισμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας των κνδεων, έχουν γίνει μέχρι σήμερα 45.272 διαγνωστικές εξετάσεις.
Το Περού, που μετρά 32 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει 7.519 κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό και 193 θανάτους από την ασθένεια COVID-19.

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

Στο μεταξύ, ένας ακόμη ασθενής, ο πέμπτος, υπέκυψε στην ασθένεια COVID-19 στη Νέα Ζηλανδία, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Οι αρχές κατέγραψαν 15 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και άλλα 4 πιθανά κρούσματα μόλυνσης, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων και πιθανών κρουσμάτων να αυξάνεται έτσι σε 1.349 στη χώρα.

Ο νέος θάνατος ήταν αυτός ενός ασθενή περίπου 80 ετών στο νοσοκομείο Μπέργουντ της Κράιστσερτς, όπου είχε διακομιστεί από κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, μια από τις 15 εστίες εγχώριας μετάδοσης στη χώρα, τόνισε ο Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, στέλεχος του υπουργείου Υγείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Εξαιτίας του γεγονότος πως σε αυτό το κέντρο υπάρχουν ηλικιωμένοι άνθρωποι με υποκείμενες παθήσεις, "πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για περαιτέρω ασθενείς και πιθανόν θανάτους", είπε ο Μπλούμφιλντ, αναφερόμενος στο γηροκομείο Ρόουζγουντ, όπου έχουν εντοπιστεί 33 κρούσματα, ανάμεσά τους 13 φιλοξενούμενοι και 18 στελέχη του προσωπικού.

Από τα κρούσματα σε αυτή την εστία 15 βρίσκονται σε νοσοκομεία και τέσσερα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Η κατάσταση ενός από τους ανθρώπους που βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι κρίσιμη, τόνισε ο Άσλεϊ Μπλούμφιλντ.
Στη χώρα έχουν γίνει μέχρι σήμερα πάνω από 62.000 διαγνωστικά τεστ, πρόσθεσε ο γενικός διευθυντής του τμήματος δημόσιας υγείας στο νεοζηλανδικό υπουργείο
Υγείας.

Τοποθετούμενη στην ίδια συνέντευξη, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν επισήμανε ότι ο πέμπτος θάνατος "μας υπενθυμίζει ότι η μάχη μας με αυτόν τον ιό απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει".

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top