ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χ.ΑΝΔΡΕΟΥ: Μεγαλύτερη παρουσία Αστυνομίας και ενίσχυση ελέγχων το Πάσχα

Χ.ΑΝΔΡΕΟΥ: Μεγαλύτερη παρουσία Αστυνομίας και ενίσχυση ελέγχων το Πάσχα

Ενίσχυση των ελέγχων της Αστυνομίας για τήρηση των μέτρων της Κυβέρνησης για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, εξαγγέλλει η ηγεσία της Δύναμης για αυτές τις μέρες του Πάσχα.

Η παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους, τόσο στατικά αλλά και μηχανοκίνητα, θα είναι εμφανώς πιο ενισχυμένη ώστε να αποτραπούν μαζικές συνάξεις, λαμπρατζιές, χρήση βεγγαλικών και κροτίδων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, τονίζει πως όχι μόνο δεν θα υπάρξει εφησυχασμός και χαλάρωση αυτές τις άγιες μέρες του Πάσχα σε σχέση με τους ελέγχους της Αστυνομίας, αλλά αντίθετα θα εφαρμοστούν ακόμα πιο εντατικοί έλεγχοι.

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου, έχουν δοθεί οδηγίες προς τους αστυνομικούς διευθυντές των επαρχιών και τους τμηματάρχες όπως εκδώσουν διαταγές επιχειρήσεων για αυξημένη παρουσία τόσο των στάσιμων σημείων ελέγχου όσο και μηχανοκίνητων περιπόλων κατά τις ημέρες των εορτών του Πάσχα. Θα υπάρξουν ενισχυμένοι έλεγχοι στους αυτοκινητόδρομους, στο δευτερεύον οδικό δίκτυο και στο αστικό δίκτυο.

Επίσης, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος της Δύναμης, θα γίνουν επαφές με τις τοπικές αρχές, τα Κοινοτικά και τα Δημοτικά Συμβούλια, με οργανωμένα σύνολα πολιτών αλλά και με συνδέσμους ή εκπροσώπους ομάδων αλλοδαπών για να τους επιστήσουν την προσοχή για να αποτραπούν συνάξεις που θα παραβιάζουν τα σχετικά διατάγματα.

Επεσήμανε πως επειδή αυτές οι επαφές, ιδιαίτερα με τους συνδέσμους των αλλοδαπών, θα πραγματοποιηθούν έτσι ώστε όλοι να ενημερωθούν σχετικά με τις πρόνοιες των διαταγμάτων καθώς τελευταίως έχουν συναντήσει κάποιους αλλοδαπούς που φέρουν ως δικαιολογία την άγνοια των διαταγμάτων αυτών. Σημείωσε ωστόσο πως η άγνοια του Νόμου δεν απαλλάσσει κανένα τις συνέπειες της διάπραξης αδικήματος.

Ο κ. Ανδρέου τόνισε πως η Αστυνομία θα είναι πολύ αυστηρή αυτές τις μέρες για διάφορες κακές συνήθειες, κυρίως νεαρών, όπως το άναμμα λαμπρατζιών που απαγορεύεται αυστηρά και μέσω των πρόσφατων διαταγμάτων, καθώς και η χρήση κροτίδων και βεγγαλικών. «Η Αστυνομία καλεί ακόμα μια φορά τους γονείς να ασκούν αποτελεσματικό έλεγχο των παιδιών τους για να παραμείνουν στο σπίτι και να συμμορφωθούν με τα διατάγματα», είπε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top