ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ – Το πρώτο πράγμα που θυμάμαι: Αΐλτον Αλμέιδα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ – Το πρώτο πράγμα που θυμάμαι: Αΐλτον Αλμέιδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια νέα στήλη εγκαινιάζει η σελίδα μας με στιγμές που έμειναν χαραγμένες στο μυαλό μας από παίκτες που έγραψαν ιστορία στα κυπριακά γήπεδα. «Αναμνήσεις» είναι η ονομασία της στήλης και μέσα από αυτή θυμόμαστε το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό με το άκουσμα ενός ονόματος!

Πρώτος «φιλοξενούμενος» της στήλης ένας παίκτης που απόλαυσαν όλοι στην Κύπρο και κυρίως οι ΑΠΟΕΛίστες. Ο λόγος φυσικά για τον Αΐλτον Αλμέιδα.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός μετακόμισε στον ΑΠΟΕΛ από την Κοπεγχάγη τον Ιούλιο του 2010 έναντι 700 χιλιάδων ευρώ, ποσό ρεκόρ για τους γαλαζοκίτρινους τότε. Έμεινε στην Κύπρο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012 και όλοι τον θυμούνται για τις μαγικές του ενέργειες μέσα στο γήπεδο.

Δεν το έκανε σε όλους τους αγώνες αλλά ζούσε για τα μεγάλα ματς. Χαρακτηριστικό είναι πως σε 52 ματς πρωταθλήματος σκόραρε 11 φορές ενώ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια σκόραρε 9 γκολ σε 19 ματς!

Αποκορύφωμα η μαγική πορεία του ΑΠΟΕΛ μέχρι τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 2011-2012 με 7 γκολ του Αΐλτον σε 14 παιχνίδια.

Στο άκουσμα του ονόματος του Αΐλτον ήταν εύκολη η απάντηση για την πρώτη ανάμνηση που μας έρχεται στο μυαλό: Το παιχνίδι με την Ρεάλ στο ΓΣΠ στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ένα παιχνίδι όπου ο ΑΠΟΕΛ έχασε τελικά με 0-3 όμως το σκορ μέχρι το 74′ ήταν στο 0-0 ενώ οι αμυντικοί της Ρεάλ (Ράμος, Πέπε και η… υπόλοιπη παρέα) δεινοπάθησαν από τις βραζιλιάνικες επελάσεις του Αΐλτον. Μια από αυτές έμεινε χαραγμένη στην μνήμη όλων: Στο 59ο λεπτό πήρε την μπάλα από αριστερά και ζάλισε κυριολεκτικά ολόκληρη την αμυντική γραμμή των Μαδριλένων πριν έρθει ο Ράμος να τον γκρεμίσει και να πάρει φάουλ. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ξεφτίλισε τους αστέρες της Ρεάλ μπροστά σε ένα κατάμεστο ΓΣΠ (και σε εκατομμύρια τηλεθεατές ανά το παγκόσμιο) σε μια στιγμής αγνής Βραζιλιάνικης μαγείας!

Δείτε ξανά και ξανά την φάση στο βίντεο μετά το 11:32:

Εδώ οι καλύτερες του στιγμές σε εκείνο το ματς:

The post ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ – Το πρώτο πράγμα που θυμάμαι: Αΐλτον Αλμέιδα (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top