ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 'Επιβεβαιώθηκε η ανησυχία μας, ο ιός υπάρχει στην κοινότητα και μεταδίδεται'

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 'Επιβεβαιώθηκε η ανησυχία μας, ο ιός υπάρχει στην κοινότητα και μεταδίδεται'

Τριάντα τρία ήταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν τη Μεγάλη Τρίτη 14/4 αφήνοντας γλυκόπικρη γεύση σύμφωνα με τους αρμοδίους. 


Ο Καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκης, μιλώντας σε συνεύντεξη Τύπου, ανακοίνωσε ότι πρόκειται για 13 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης, ένα άτομο που επαναπατρίστηκε χθες, 16 άτομα από μονάδα αρτοποιείου και 3 άτομα από τις 20,000 διαγνώσεις που εμπίπτουν στη μελέτη των επαγγελματιών.

Ανέφερε πως επικρατεί ανησυχία γιατί ασυμπτωματικά άτομα κυκλοφορούν στην κοινότητα, προσθέτοντας ακόμη πως αρκετά άτομα που μολύνθηκαν δεν λάμβαναν τα βασικά μέτρα προφύλαξης και δεν αντιλήφθηκαν το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 695 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Διαβαστε αναλυτικά τις δηλώσεις: 

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 33 από σύνολο 1,703 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

Από το σχέδιο διαγνώσεων των 20,000 επαγγελματιών έχουν πραγματοποιηθεί σήμερα 655 εργαστηριακές διαγνώσεις και έχουν εντοπιστεί 3 κρούσματα,

Από σύνολο 849 διαγνώσεων, εντοπίστηκαν 30 θετικά, ως εξής:

-13 προέκυψαν από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων,

-1 άτομο από 147 δείγματα που λήφθηκαν από τους επαναπατρισθέντες των χθεσινών πτήσεων. Σημειώνεται ότι η διαδικασία για την ολοκλήρωση των 147 δειγμάτων συνεχίζεται, και

-16 άτομα εργαζόμενοι στη μονάδα παραγωγής αρτοποιείου, τα οποία διενεργήθηκαν με πρωτοβουλία της διεύθυνσης της εταιρείας.

Σημειώνω ότι από την ίδια μονάδα λήφθηκαν 32 δείγματα από το Σάββατο, εκ των οποίων τα 10 πρώτα θετικά ανακοινώθηκαν τη Δευτέα 13/4 και τα 16 σήμερα. Επίσης, διευκρινίζεται ότι και τα 26 κρούσματα διέμεναν στο ίδιο συγκρότημα διαμερισμάτων, και δεν τηρείτο η κοινωνική αποστασιοποίηση.

Από το πρόγραμμα των 20,000 εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν από το Σάββατο, 11 Απριλίου, και μέχρι η ώρα 4 το απόγευμα σήμερα, συνολικά 1,276 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 695 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Με βάση τα δεδομένα που έχουμε ενώπιόν μας τις τελευταίες 24 ώρες, τα αποτελέσματα από τις ιχνηλατήσεις είναι ενθαρρυντικά. Αντιθέτως όμως, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που εντοπίζονται ανάμεσα στον πληθυσμό μάς προβληματίζει έντονα διότι επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας ότι ο ιός υπάρχει στην κοινότητα και μεταδίδεται.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που φθάνουν ενώπιόν μας, αρκετοί έχουν μολυνθεί διότι απέφευγαν να πάρουν στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης και ιδιαίτερα, δεν είχαν αντιληφθεί τη σημασία της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Το είπαμε πολλές φορές θα το επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά: Ανάμεσά μας υπάρχουν ασυμπτωματικοί φορείς που μεταδίδουν τον ιό και ο καθένας από εμάς είναι δυνητικό υποψήφιο κρούσμα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top