ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιζαμπέλα Ιωάννου: Η δίψα για διάκριση, για τη νίκη, για την επιτυχία…

Ιζαμπέλα Ιωάννου: Η δίψα για διάκριση, για τη νίκη, για την επιτυχία…

Όπως συµβαίνει στις πλείστες περιπτώσεις, έτσι και µε την Ιζαµπέλλα η ιστορία ή καλύτερα η σχέση της µε το κολύµπι δεν θα µπορούσε να είναι διαφορετική. «Η µητέρα µου ήθελε να µάθουµε κολύµπι, για να µπορούµε να κολυµπούµε στη θάλασσα και να µην κινδυνεύσουµε. Δίπλα από το σπίτι µας υπήρχε κολυµβητήριο και έτσι γράφτηκα και πήγαινα για εκµάθηση βασικά». Κάπως έτσι άρχισε η σχέση της 16χρονης πρωταθλήτριας µας µε το κολύµπι, η οποία κάµποσα χρόνια αργότερα, το 2019 συγκεκριµένα θα αναδεικνυόταν σε καλύτερη κολυµβήτρια από την Οµοσπονδία!

Η αθλήτρια του Ναυτικού Οµίλου Αµµοχώστου ήταν η πολύ ευχάριστη έκπληξη της περσινής χρονιάς, καθώς στην πρώτη της συµµετοχή στους ΑΜΚΕ κατέκτησε το χρυσό µετάλλιο στα 200µ. πρόσθιο σκορπώντας χαµόγελα στην αποστολή, αλλά και στην οµάδα κολύµβησης που στο πρόσωπο της η κυπριακή κολύµβηση ανακάλυψε άλλο ένα µεγάλο ταλέντο. Όπως η ίδια µας είπε, µε το που µπήκε σε αγωνιστική οµάδα, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Ζάγκυλου, «πέρα από το ότι µου άρεσε το κολύµπι σαν άθληµα, στους αγώνες µου άρεσε ο ανταγωνισµός, ήθελα να κερδίζω, γι αυτό συνέχισα προσπαθώντας να βελτιώνοµαι διαρκώς». Πράγµα φυσικά που έγινε, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ µετά το άλλο στο πρόσθιο. Που και γι αυτό υπήρχε λόγος και εξήγηση και µας το είπε η ίδια.

«Έβλεπα και διάβαζα τις ανακοινώσεις της Οµοσπονδίας για τις επιτυχίες και τα ρεκόρ των άλλων παιδιών και ήθελα να κάνω τα ίδια µε αυτούς. Μπορώ να πω ότι τους θαύµαζα και τους είχα ως πρότυπο µου. Γι αυτό προσπαθούσα καθηµερινά και µέσα από τις προπονήσεις να βελτιώνοµαι και να ξεπερνώ τον εαυτό µου». Οι πρώτες επιτυχίες, µέσα από τους αγώνες εσωτερικού (πότε ως καλύτερης κολυµβήτριας κάποιας διοργάνωσης, πότε µε κάποιο ρεκόρ) δεν άργησαν να έρθουν για την Ιζαµπέλλα και όπως ήταν φυσικό και αναµενόµενο ήρθαν και οι πρώτες αποστολές µε τις εθνικές οµάδες στις διεθνείς διοργανώσεις.  Με την κατάκτηση του χρυσού µεταλλίου, στους ΑΜΚΕ, στο Μαυροβούνιο, «η χαρά µου ήταν πολύ µεγάλη, αφού είδα να ανταµείβονται οι κόποι, η δουλειά και η προσπάθεια που έκανα στις προπονήσεις».

Με την ανάδειξη της ως κορυφαία αθλήτρια για το 2019, αλλά και µετά τις επιτυχίες της σε Κύπρο και εξωτερικό, δε σηµαίνει ότι οι στόχοι και οι επιδιώξεις της Ιζαµπέλλας σταµατούν. Το αντίθετο, όπως µας είπε: «Στόχος µου προς το παρόν είναι οι Βαλκανικοί Αγώνες Νέων, οι πολυεθνείς και ελπίζω πως θα καταφέρω να εξασφαλίσω συµµετοχή και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθληµα νέων».  Αυτοί είναι οι άµεσοι στόχοι της Ιζαµπέλλας, που εκτός από εξαιρετική κολυµβήτρια, είναι και µια άριστη µαθήτρια στο σχολείο που καταφέρνει να συνδυάζει το τερπνόν µετά του ωφελίµου. «Με λίγη προσπάθεια και λίγες θυσίες γίνεται», µας είπε. Όπως όµως όλοι οι αθλητές, τα όνειρα της Ιζαµπέλλας δεν περιορίζονται στο στενό πλαίσιο του σήµερα και του αύριο, αλλά κοιτάζει και πιο µακριά: «Το όνειρο, όπως και όνειρο κάθε αθλητή πιστεύω, είναι να καταφέρω να συµµετάσχω σε µιαν Ολυµπιάδα. Ελπίζω πως αυτό θα το καταφέρω το 2024 και θα εκπροσωπήσω την Κύπρο στους Ολυµπιακούς Αγώνες του 2024».

Μέσα από τα λεγόµενα της νεαρής πρωταθλήτριας φαίνεται ξεκάθαρα η αποφασιστικότητα και η θέληση, αλλά και η ανταγωνιστικότητα για την οποία µας µίλησε και ο προπονητής ο Γιώργος Ζάγκυλος, τον οποίο φυσικά και δεν τον ξέχασε. Πριν κλείσουµε την κουβέντα µας, η 16χρονη αθλήτρια µας είπε: «Ένα µεγάλο ευχαριστώ, τόσο για τη βοήθεια που µου έχει προσφέρει, όσο και για τα όσα έχω πετύχει οφείλω στον προπονητή µου τον Γιώργο Ζάγκυλο, ο οποίος ήταν συνεχώς δίπλα µου, µε παρότρυνε και µε έσπρωχνε για να φτάσω στον επόµενο µου στόχο».

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΓΚΥΛΟΣ

«Είναι δουλευταρού, τελειοµανής, έξυπνη και της αρέσει να παλεύει»

Ο Γιώργος Ζάγκυλος είναι ο άνθρωπος που έχει την Ιζαµπέλλα µαζί του από τα εννιά της χρόνια και την προπονεί. Ο άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τι µπορεί να καταφέρει και µέχρι που µπορεί να φτάσει η 16χρονη αθλήτρια. Άλλωστε από τα χέρια του πέρασαν πολλοί αθλητές κορυφής, µε πρώτη και καλύτερη την Μαρία Παπαδοπούλου. Το αρχικό σχόλιο του προπονητή του Ναυτικού Οµίλου Αµµοχώστου, για την Ιζαµπέλλα ήταν: «Είναι δουλευταρού, τελειοµανής, έξυπνη και της αρέσει να παλεύει και να κυνηγά και να πετυχαίνει τους στόχους της».

Στη συνέχεια µας είπε, για την Ιζαµπέλλα: «Το πλεονέκτηµα της είναι ότι κολυµπά όλα τα στιλ, ξεχωρίζει βέβαια στο πρόσθιο, αλλά είναι αρκετά καλή και στα άλλα αγωνίσµατα». Για το πώς κατάφερε να ξεχωρίσει και να φτάσει στην ανάδειξη της σε κορυφαία αθλήτρια για το 2019, ήταν κάθετος: «Σου είπα δουλεύει πολύ, ακούει, είναι πειθαρχηµένη, γι αυτό πιστεύω πως µπορεί να φτάσει ψηλά. Βέβαια, εξαρτάται και από την ίδια, αλλά θεωρώ πως έχει όλο το πακέτο για να συνεχίσει να φέρνει επιτυχίες. Θεωρώ πως στο πρόσθιο θα βελτιώσει ακόµα περισσότερο τους χρόνους της και πιστεύω πως έχει ακόµα πολλά να δώσει στην κολύµβηση. Μην ξεχνάµε πως δεν είναι ακόµα 16 χρονών».

Πηγή: www.koek.org.cy

The post Ιζαμπέλα Ιωάννου: Η δίψα για διάκριση, για τη νίκη, για την επιτυχία… appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top