ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΕΟ σε Cyprus Public Transport: 'Δεν θα δεχτούμε να θυματοποιηθούν οι υφιστάμενοι εργαζόμενοι'

ΠΕΟ σε Cyprus Public Transport: 'Δεν θα δεχτούμε να θυματοποιηθούν οι υφιστάμενοι εργαζόμενοι'

H ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ αναφέρει ότι δεν θα δεχτεί θυματοποίηση των υφιστάμενων εργαζόμενων στην εταιρεία Cyprus Public Transport, ύστερα από αγγελία της εταιρείας για πρόσληψη νέου προσωπικού.

Σε ανακοίνωσή της της εκφράζει έκπληξη για αγγελία της εταιρείας Cyprus Public Transport σε εφημερίδα, με την οποία ζητά για πρόσληψη οδηγούς και άλλες ειδικότητες εργαζομένων, για εργασία στις εταιρείες της που ανέλαβαν τις δημόσιες μεταφορές στις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας. Στην ίδια αγγελία η εταιρεία αναφέρει πως προσλαμβάνει επίσης όλο το υφιστάμενο προσωπικό με τους ίδιους όρους απασχόλησης.

«Σας υπενθυμίζουμε πως στην επικοινωνία που είχατε με τις Συντεχνίες που εκπροσωπούν τους υφιστάμενους εργαζόμενους, έχετε δηλώσει πως οι εργασίες τους πρώτους μήνες θα διεξάγονται όπως και μέχρι σήμερα. Τυχόν αλλαγές στα δρομολόγια θα γίνουν περί το τέλος του 2020, μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Μεταφορών. Εμείς σας ενημερώσαμε πως υπάρχουν οι υφιστάμενοι οδηγοί που καλύπτουν επαρκώς τα σημερινά δρομολόγια και επιπρόσθετα άλλοι που εργάζονται λιγότερες ώρες εργασίας και ότι αν έχετε επιπρόσθετες ανάγκες μπορούν να τις καλύψουν. Συμφωνήσαμε επίσης πως τυχόν νέες ειδικότητες θα μπορούσαν να καλυφθούν από υφιστάμενο προσωπικό που έχει τα προσόντα», αναφέρεται.

Η ΠΕΟ αναφέρει ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η πρόσληψη και άλλων εργαζομένων μεταξύ των οποίων και οδηγών, χωρίς καμιά ενημέρωση ή συζήτηση με τις Συντεχνίες.
 
«Είμαστε υποχρεωμένοι να προειδοποιήσουμε πως σε καμιά περίπτωση δεν θα αποδεχτούμε ενέργειες και μονομερείς αποφάσεις που θα είναι αντίθετες με τη νομοθεσία και τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τη θυματοποίηση οποιουδήποτε από τους υφιστάμενους εργαζόμενους», αναφέρεται.
 
Προστίθεται ότι «οι υφιστάμενοι εργαζόμενοι πρέπει να μεταφερθούν στις εταιρείες σας από τις 05/07/2020, στις οποίες και θα συνεχίσουν να εργάζονται με τις υφιστάμενες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, οι οποίες θα ανανεώνονται με βάση τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων». Σε διαφορετική περίπτωση αναφέρεται, δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή από την άμεση αντίδραση της Συντεχνίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top