ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Εν αναμονή παράτασης των περιοριστικών μέτρων η Βρετανία

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Εν αναμονή παράτασης των περιοριστικών μέτρων η Βρετανία

Την παράταση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων στη Βρετανία αναμένεται να ανακοινώσει κατά την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο Υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, που αντικαθιστά τον υπό ανάρρωση Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Θα έχει προηγηθεί ένα πρωινό υπουργικό συμβούλιο κατά το οποίο θα συζητηθούν τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα γύρω από την πανδημία στη χώρα και μια απογευματινή τηλεδιάσκεψη της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, γνωστής ως Cobra, με τη συμμετοχή των επιστημονικών συμβούλων της κυβέρνησης, κατά την οποία θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις.

Σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις, τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ στις 23 Μαρτίου θα παραταθούν έως τις 7 Μαΐου.

Η κυβέρνηση τελεί παράλληλα υπό πίεση να ανακοινώσει τη στρατηγική εξόδου από τη μερική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η Υφυπουργός Υγείας Ναντίν Ντόρις κάλεσε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους δημοσιογράφους να σταματήσουν να ρωτούν για τη στρατηγική εξόδου, τονίζοντας ότι η πλήρης άρση των μέτρων δεν θα γίνει μέχρι να βρεθεί εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ο πολιτικός προϊστάμενός της Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ διευκρίνισε το πρωί ότι η κα Ντόρις μιλούσε για πλήρη άρση των προληπτικών μέτρων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η επιστροφή στην προ πανδημίας καθημερινότητα θα γίνει σταδιακά. «Θα απαιτηθεί χρόνος», πρόσθεσε ο κ. Χάνκοκ.

Εν τω μεταξύ, σε έκθεσή τους ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ προτείνουν 275 μέτρα, τα οποία θα μπορούσαν να εφαρμοστούν ώστε να υπάρξει μία ελεγχόμενη μερική άρση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων και των κοινωνικών επαφών.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν πρακτικές ρυθμίσεις, όπως το να είναι ανοιχτές οι πόρτες σε δημόσιους χώρους ώστε να μη χρειάζεται οι πολίτες να τις ακουμπούν ή να διατίθενται τσιμπίδες για την αγορά οποιουδήποτε προϊόντος στα καταστήματα, αλλά και πιο παρεμβατικές προτάσεις, όπως το να υποχρεώνονται οι πολίτες να περπατούν σύμφωνα με τη φορά των δεικτών του ρολογιού όταν επισκέπτονται πάρκα και να συμπληρώνουν υπεύθυνες δηλώσεις για τον σκοπό κάθε μετακίνησής τους.

Προτείνεται επίσης, μεταξύ άλλων, να υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα κατά τις οποίες θα απαγορεύεται η κυκλοφορία συγκεκριμένων ευπαθών ομάδων του πληθυσμού ή και του γενικού πληθυσμού, το άνοιγμα των καφέ και εστιατορίων αλλά για αρχή μόνο αν έχουν εξωτερικούς χώρους και η επιβολή ελάχιστου ποσού αγορών στα καταστήματα για να αποτρέπονται οι συχνές μετακινήσεις για ψώνια.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top