ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεντώνας: 'Δεν λήφθηκαν αποφάσεις για την ημερομηνία έναρξης χαλάρωσης των μέτρων'

Σεντώνας: 'Δεν λήφθηκαν αποφάσεις για την ημερομηνία έναρξης χαλάρωσης των μέτρων'

Πρόταση Επιστημονικής Ομάδας στον Πρόεδρο, ενώ το Υπουργικό αποφασίζει Τρίτη για χαλάρωση μέτρων.

Πρόκειται να ετοιμαστεί ολοκληρωμένη πρόταση για την πρώτη φάση επανεκκίνησης της οικονομίας και τη χαλάρωση των μέτρων διακίνησης των πολιτών, η οποία θα παρουσιαστεί από την επιστημονική ομάδα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την αρμόδια διυπουργική επιτροπή σε σύσκεψη, την Τρίτη 28 Απριλίου 2020, είπε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας, προσθέτοντας ότι ακολούθως το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνέλθει την Τετάρτη, 29 Απριλίου, για λήψη σχετικών αποφάσεων.

Σε δηλώσεις του, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τη συμβουλευτική επιστημονική ομάδα για τον κορωνοϊό, ο κ. Σεντώνας είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε την Τετάρτη (22/4) από τον Υπουργό Υγείας και τα μέλη της συμβουλευτικής επιστημονικής ομάδας, για την κατάσταση σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Σημείωσε ότι, "σε καμιά απολύτως απόφαση δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για την ημερομηνία έναρξης της πρώτης φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, όπως και καμιά απόφαση δεν έχει ληφθεί για τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας που θα επαναλειτουργήσουν κατά την πρώτη φάση".

Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας, ανέφερε, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των μέτρων που λήφθηκαν, σημειώνοντας τη σταθερή καθοδική πορεία των κρουσμάτων.

Κατά τη σύσκεψη, είπε ο κ. Σεντώνας, τα μέλη της επιστημονικής ομάδας αναφέρθηκαν σε τομείς της οικονομίας που θα μπορούσαν να επαναδραστηριοποιηθούν στην πρώτη φάση, καθώς και στα μέτρα χαλάρωσης της διακίνησης των πολιτών, πάντοτε υπό την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα και επιδημιολογικοί δείκτες το επιτρέψουν.

Επανέλαβαν, σημείωσε, ότι με κανένα τρόπο δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός για να μην καταστρέψουμε ό,τι με πολλές θυσίες και υπομονή κατόρθωσε ο λαός μας να επιτύχει το τελευταίο διάστημα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση, είπε ο κ. Σεντώνας, θέλουν ακόμη μια φορά να ευχαριστήσουν τους συμπολίτες μας για την υπευθυνότητα, την αυτοπειθαρχία και την κοινωνική ευαισθησία που έχουν επιδείξει όλο αυτό το διάστημα με συνέπεια να έχουμε τα θετικά αποτελέσματα που καταγράφονται σε σχέση με την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top