Η γερμανική προεδρία της ΕE θα επικεντρωθεί στη μάχη κατά του κορωνοϊού και στο περιβάλλον, δήλωσε η Μέρκελ

Η γερμανική προεδρία της ΕE θα επικεντρωθεί στη μάχη κατά του κορωνοϊού και στο περιβάλλον, δήλωσε η Μέρκελ

Η εξάμηνη γερμανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αρχίζει την 1η Ιουλίου, θα επικεντρωθεί στη μάχη εναντίον του νέου κορωνοϊού και των κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών του, καθώς και σε περιβαλλοντικά ζητήματα, δήλωσε σήμερα η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Στο εβδομαδιαίο podcast της, η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι στη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ "σαφώς θα κυριαρχήσει το θέμα της καταπολέμησης της πανδημίας και των συνεπειών της" και πρόσθεσε πως, όσο δεν υπάρχει εμβόλιο, ο ιός θα κυριαρχεί στη ζωή στην Ευρώπη.

Η Καγκελάριος δήλωσε ακόμη πως η Γερμανία θα προωθήσει την ιδέα για ένα αποτελεσματικό ευρωπαϊκό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης για όλα τα κράτη μέλη, καθώς και την επιβολή ενός φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, την υιοθέτηση ελάχιστων φορολογικών συντελεστών και την καθιέρωση κοινού συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα για τα πλοία και τα αεροπλάνα. Το γερμανικό Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τετάρτη ειδικά για να συζητήσει την ατζέντα της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ, μαζί με τον Γέπε Τράνχολμ-Μίκελσεν, τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Σε προχωρημένο στάδιο οι συγκλίσεις - Το επόμενο βήμα που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα

Κυπριακό: Σε προχωρημένο στάδιο οι συγκλίσεις - Το επόμενο βήμα που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα

Σε προχωρημένο στάδιο είναι η καταγραφή συγκλίσεων στο Κυπριακό, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής, αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντησή του με τον εκπρόσωπο του Τουρκοκύπριου ηγέτη.