ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΟΥΣΙΟΣ: ‘Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δέχεται πιέσεις από κανένα’ - Τι δήλωσε για την επικείμενη άρση των περιορισμών

ΚΟΥΣΙΟΣ: ‘Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δέχεται πιέσεις από κανένα’ - Τι δήλωσε για την επικείμενη άρση των περιορισμών

Έντονος ήταν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, σε σχέση με την στρατηγική της κυβέρνησης για επανεκκίνηση της οικονομίας και την συνεπακόλουθη χαλάρωση των μέτρων.

Μετά και πολλά δημοσιεύματα που αφορούσαν κυρίως δηλώσεις επιχειρηματικών και εκκλησιαστικών κύκλων, που κινούνταν σε μία κατεύθυνση για ώθηση για γρηγορότερη άρση περιορισμών, ο κ. Κούσιος επισήμανε στο Κρατικό Ραδιόφωνο και στον Alpha Κύπρου ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν δέχεται πιέσεις από κανένα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, ‘δεν πρόκειται να υποκύψει σε πιέσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων, οικονομικών παραγόντων και επαγγελματικών φορέων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας’

Ακολούθως, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι ‘με κανένα τρόπο δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε να χάσουμε ότι με πολλούς κόπους κατορθώσαμε μέχρι σήμερα’, κάνοντας λόγο για ‘θέμα ορθολογιστικής διαχείρισης της κατάστασης’

Παρόλα αυτά, τόνισε εκ νέου ότι η κατάσταση απολογίζεται ως θετική, πράγμα που επιτρέπει στην Κυβέρνηση να προχωρήσει με τη χαλάρωση μέτρων και την υπό συνθήκες, μερική και σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας.

Επισήμανε, όμως και πάλι, ότι η κυβέρνηση θα προχωράει προσεκτικά και σταδιακά, καθώς και ότι θα αξιολογούνται σε καθημερινή βάση, αλλά και ανά δεκαπενθήμερο, οι αποφάσεις που θα λαμβάνονται.

Τέλος, ο κ. Κούσιος σημείωσε επίσης οτι σήμερα Τρίτη (28/04) θα παραληφθούν οι προτάσεις της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείο Υγείας για το πλάνο άρσης των περιοριστικών μέτρων. Επιβεβαιώσε δε ξανά, ότι αύριο θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα λάβει σήμερα τις προτάσεις της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας για άρση των περιοριστικών μέτρων, ενώ τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε αυτές τις αποφάσεις, μάλιστα, θα περιλαμβάνονται και μέτρα που θα ληφθούν μεταγενέστερα, όπως το άνοιγμα αεροδρομίων και ο τουρισμός.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top