ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Συντηρητικά αναμένονται τα πρώτα μέτρα - ‘Δεν υποκύπτει σε πιέσεις η κυβέρνηση’

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Συντηρητικά αναμένονται τα πρώτα μέτρα - ‘Δεν υποκύπτει σε πιέσεις η κυβέρνηση’

Συνεχίζονται τα καλά νέα σε ό,τι αφορά τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και την συνεπακόλουθη ‘επιπεδοποίηση της καμπύλης’. Παράλληλα, τρέχουν και οι εξελίξεις με τις διαβουλεύσεις για τις αποφάσεις που θα ληφθούν για την άρση των περιορισμών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προεδρεύει στις δέκα το πρωί (Τρίτη 28/04) σύσκεψης με την επιδημιολογική ομάδα για οριστικοποίηση της απόφασης για χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό πριν από την αυριανή (Τετάρτη 29/04) έγκριση της από το Υπουργικό Συμβούλιο. Στην σημερινή σύσκεψη θα είναι παρούσα και η Διυπουργική Επιτροπή για μία συνολικότερη αποτύπωση των νέων δεδομένων.

Όπως έχει πολλάκις σημειωθεί, τόσο από πλευράς κυβέρνησης όσο και από την Επιδημιολογική Ομάδα, η άρση των περιορισμών θα γίνει ελεγχόμενα και σταδιακά, σε βάθος χρόνου, μέχρι και αρχές Αυγούστου. Μάλιστα, παρά τις έντονες πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από επιχειρηματικούς και συνδικαλιστικούς κύκλους, δεν αναμένεται να υποκύψει και οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι ότι το πρώτο στάδιο θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο πρώτο στάδιο θα εντάσσονται πολλές μικρομεσσαίες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, επιχειρήσεις που λειτουργούν σε εξωτερικούς χώρους όπως π.χ ο Οικοδομικός Τομέας, καθώς και θα υπάρξει μία μικρή αύξηση στον αριθμό των μετακινήσεων.

Ερωτηματικό παραμένει το άνοιγμα των υπαίθριων λαϊκών αγορών, όπως και το ποιοί ακριβώς θα είναι οι χώροι που θα επιτρέπεται η άθληση και το περπάτημα. Κάτι το οποίο φαίνεται σχεδόν σίγουρο είναι το άνοιγμα των παραλιακών μετώπων και των πεζόδρομων, με τα πάρκα να μένουν στην αναμονή.

Η χαλάρωση αναμένεται να επέλθει σε τέσσερα στάδια και οπως διαμηνύουν οι ειδικοί, οι βασικοί κανόνες υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης, πρέπει να γίνουν καθημερινή ρουτίνα για πολύ καιρό ακόμη.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ‘κλειδώσουν’ σήμερα και να ανακοινωθούν αύριο, αφού χθες δεν υπήρξε μεγάλη σύγκλιση σε διάφορους τομείς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top