ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΤΑΓΜΑ: Συνεδριάζει το Υπουργικό για χαλάρωση μέτρων - Το Διάγγελμα του Προέδρου σε λίγες ώρες

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΤΑΓΜΑ: Συνεδριάζει το Υπουργικό για χαλάρωση μέτρων - Το Διάγγελμα του Προέδρου σε λίγες ώρες

Αναμένεται την Τετάρτη (29/4) μετά την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρτατίας να απευθυνθεί με νέο Διάγγελμα στον Κυπριακό λαό.

Την Τρίτη ο ΠτΔ συναντήθηκε με την επιδημιολογική ομάδα όπου άκουσε τις προτάσεις και εισηγήσεις για την χαλάρωση μέτρων με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και στατιστικά που προκύπτουν τις τελευταίες μέρες.

Μπορεί τα κρούσματα την Τρίτη (28/4) να σημείωσαν μια μικρή αύξηση, όμως όπως φαίνεται μετά την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα υπάρξει Διάγγελμα του Νίκου Αναστασιάδη, με τις τελικές αποφάσεις  και το πλάνο τόσο για τη σταδιακή χαλάρωση μέτρων της πρώτης φάσης όσο και για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την οικονομική στήριξή ρευστότητας του κράτους, η οποία έχει πληγεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου.

Στις 11.30 το πρωί της Τετάρτης (29/4) συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο για τις τελικές αποφάσεις στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε δηλώσεις την Τρίτη (28/4) μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, για οριστικοποίηση της απόφασης για χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε κατά τη σύσκεψη τις θέσεις, αλλά και τις απόψεις των μελών της επιστημονικής ομάδας, επί του πλάνου που ετοίμασε η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή, για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Όπως σημείωσε, οι προτάσεις των επιστημόνων λήφθηκαν υπόψη και κατά τη διαδικασία καταρτισμού του όλου πλάνου από τη Διυπουργική Επιτροπή, η οποία όπως πρόσθεσε, συνεκτίμησε όλα τα επιστημονικά, οικονομικά, αλλά και κοινωνικά δεδομένα.

Στη συνέχεια την ημέρας και μετά το τις τελικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, αναμένεται διάγγελμα απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top