ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η επιστροφή στα σχολεία και τα μέτρα στήριξης κυριαρχούν στον Κυπριακό Τύπο

Η επιστροφή στα σχολεία και τα μέτρα στήριξης κυριαρχούν στον Κυπριακό Τύπο

Η επιστροφή των τελειόφοιτων Λυκείου χθες Δευτέρα (11/05) στις τάξεις κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Οι εφημερίδες ασχολούνται επίσης, μεταξύ άλλων, με τις ΜμΕ και τους αυτοτελώς εργαζόμενους και την ανάγκη στήριξης, την ανησυχία ειδικών για νέα κρούσματα, τη βελτίωση της υγείας του νηπίου που υποφέρει από την νόσο Καβασάκι, τη στήριξη της Κυβέρνησης για έναρξη της ενδονοσοκομειακής περίθαλψης την 1η Ιουνίου και την άποψη ειδικού ότι παραλίες και πισίνες είναι ακίνδυνες.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Έβαλαν γυαλιά σε όλους!» και γράφει ότι ωριμότητα και σοβαρότητα επέδειξαν οι μαθητές χθες, πρώτη μέρα παρουσίας τους στο σχολείο στη μετά τον κορωνοϊό εποχή και ότι ομαλά κύλισε η πρώτη μέρα ανοίγματος των σχολείων με την επιστροφή στις τάξεις 7.775 τελειόφοιτων μαθητών. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι ακίνδυνες στον κορωνοϊό είναι οι θάλασσες και οι πισίνες και ότι οι ψηλές θερμοκρασίες σκοτώνουν τον ιό. Αλλού αναφέρει ότι τέσσερις επιλογές βρίσκονται ενώπιον των κομμάτων για τον χώρο διεξαγωγής των συνεδριών της Βουλής.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Ανοίξανε τα σχολεία αρχίσανε οι καβγάδες» γράφει για το άνοιγμα των σχολείων χθες ότι ο Υπουργός Παιδείας εκφράζει την ικανοποίηση του, τονίζοντας ότι θα προβλήματα που θα προκύπτουν θα αντιμετωπίζονται, αλλά ότι μαίνονται οι αντιδράσεις εκπαιδευτικών μαθητών και γονέων για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος στην τάξη ως προς τα προσωπικά δεδομένα. Σε άλλο θέμα ο «Π» αναφέρεται στους ίδιους τους μαθητές που φόρεσαν τις μάσκες και έβαλαν τα γάντια τους και επέστρεψαν στα σχολεία. Αλλού γράφει ότι αρωγός στην προσπάθεια για έναρξη της 2ης φάσης του ΓεΣΥ την 1η Ιουνίου στέκεται το κράτος.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Πρώτο πείραμα επιτυχές» γράφει ότι η επιστροφή στα σχολεία των τελειόφοιτων στέλνει αισιόδοξο μήνυμα παρά τα επί μέρους προβλήματα και ότι ευχαριστημένοι είναι το Υπουργείο, η ΟΕΛΜΕΚ και γονείς και δυσαρεστημένοι οι οργανωμένοι μαθητές. Αλλού ο «Φ» γράφει οι επιστήμονες ανησυχούν από τα κρούσματα των τελευταίων ημερών που αφορούν άτομα που έκαναν την εξέταση προληπτικά πριν την εισαγωγή τους για χειρουργικές επεμβάσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τον Ιούλιο αναμένεται να ψηφιστεί το νέο πακέτο μέτρων για πρόληψη των τροχαίων.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριο θέμα της υπό τον τίτλο «Πρωτίστως στήριξη όχι δάνεια ζητά το ΑΚΕΛ» και γράφει ότι το ΑΚΕΛ τονίζει ότι αυτό που έχουν ανάγκη οι ΜμΕ και οι αυτοτελώς εργαζόμενοι είναι πρωτίστως στήριξη και όχι δάνεια. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει για την επάνοδο των τελειόφοιτων χθες στα σχολεία και αναφέρει ότι άνοιξαν οι τάξεις χωρίς πρόγραμμα εξετάσεων. Αλλού αναφέρεται στο πώς διαμορφώνονται οι χώροι εστίασης και γράφει για θερμομέτρηση του προσωπικού και του κοινού προαιρετικά, ενώ σημειώνει ότι κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι η στενή επαφή, όχι παραλίες ή πισίνες.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο «Τα σχολεία ανοίγουν ξανά για τους εξεταζόμενους μαθητές» γράφει για παράπονα που εκφράστηκαν ότι όσοι μαθητές ήταν στο σπίτι δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο μάθημα μέσω τηλεδιάσκεψης όπως τους είχε υποσχεθεί το Υπουργείο. Αλλού γράφει ότι το παιδί το οποίο υποφέρει από την ασθένεια Καβασάκι και την COVID-19 βελτιώνεται σύμφωνα με γιατρό. Σε άλλο θέμα η “CM” γράφει για ανησυχίες καθώς αυξάνονται τα κρούσματα στη Γερμανία.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top