ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για μελέτη δημιουργίας μαρίνας και του κέντρου υποδοχής κρουαζιεροπλοίων

ΠΑΦΟΣ: Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για μελέτη δημιουργίας μαρίνας και του κέντρου υποδοχής κρουαζιεροπλοίων

Διεθνής διαγωνισμός έχει προκηρυχθεί για συμβούλους για την εκπόνηση σχετικής μελέτης, για τη δυνατότητα του τεχνικού και οικονομικού συνδυασμού της μαρίνας της Πάφου με το κέντρο υποδοχής κρουαζιερόπλοιων, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου, Ανδρέα Δημητριάδη.

 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως η περίοδος υποβολής προσφορών λήγει τις 30 Ιουνίου, προσθέτοντας πως έχουν τύχει ενημέρωσης από τον Υφυπουργό Τουρισμού, Σάββα Περδίο, ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό από αρκετούς οργανισμούς, οι οποίοι ασχολούνται με το αντικείμενο του διαγωνισμού και αναμένεται ότι η διεξαγωγή του διαγωνισμού θα είναι επιτυχής.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου ανέφερε πως περί τα τέλη του Σεπτεμβρίου αναμένεται να αξιολογηθούν οι προσφορές και θα κατακυρωθεί η προσφορά, εκτιμώντας παράλληλα, πως περί τα τέλη του χρόνου ή και εντός Ιανουαρίου θα υποβληθεί σχετική μελέτη την οποία θα διεξάγουν οι εμπειρογνώμονες για το θέμα του συνδυασμού της μαρίνας μαζί με κέντρο υποδοχής κρουαζιερόπλοιων.

Ακολούθως, συνέχισε, θα χρειαστούν άλλοι τέσσερις με πέντε μήνες περίπου, ώστε το Κράτος να ετοιμάσει τους όρους του διαγωνισμού .

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, ο Υφυπουργός Τουρισμού τους ενημέρωσε ήδη ότι το Υφυπουργείο προετοιμάζει τους σχετικούς όρους και θα αναμένει το πόρισμα των διεθνών συμβούλων, για να καταλήξει οριστικά στο περιεχόμενου του διαγωνισμού και στη λήψη πολιτικής απόφασης.

Υπολογίζουμε, σημείωσε, ότι μέχρι τέλη Ιουνίου θα ανακοινωθεί ο διαγωνισμός για την κατασκευή και λειτουργία των έργων, και μέχρι τέλος του επόμενου χρόνου να υποβληθούν οι προσφορές και να κατακυρωθεί ο διαγωνισμός για την Μαρίνα.

Κατόπιν, σημείωσε, η επιτυχούσα εταιρεία αναμένεται να ετοιμάζει τα σχέδια για να προχωρήσει με την λειτουργία και την κατασκευή της μαρίνας. Τόνισε ότι το χρονοδιάγραμμα είναι υλοποιήσιμο προκειμένου να φτάσουμε στα στάδιο της έναρξης των εργασιών σε δυο τουλάχιστον χρόνια .

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, η μαρίνα της Πάφου, δυναμικότητας 1000 σκαφών, θα είναι η μεγαλύτερη της Κύπρου και αναμένεται να εντάξει την Πάφο στο χάρτη του ναυτικού τουρισμού.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top