ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Κούμα σε ThemaSports: Οι επιδημιολόγοι και το πρωτόκολλο, οι λόγοι της αύξησης ομάδων και η UEFA

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Κούμα σε ThemaSports: Οι επιδημιολόγοι και το πρωτόκολλο, οι λόγοι της αύξησης ομάδων και η UEFA

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, απάντησε και στις ερωτήσεις του ThemaSports μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας, και τις απαντήσεις προς τα ΜΜΕ. 

Οι ερωτήσεις της ιστοσελίδας μας και οι τοποθετήσεις του Κούμα: 

1. Τι απαντάτε σε όσους σας κατηγορούν ότι ακόμα και να έλεγαν ΝΑΙ οι επιδημιολόγοι στο πρωτόκολλο πάλι θα βρίσκατε τρόπο να διακόψετε το πρωτάθλημα; Και επίσης για το γεγονός ότι αρκετοί θεωρούν προσχεδιασμένη υπόθεση και την αύξηση ομάδων;

2. Ποιοι ήταν οι βασικοί λόγοι που στείλατε στην UEFA ως αιτιολογία για την διακοπή του πρωταθλήματος;

Οι απαντήσεις έτσι όπως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ:

www.themasports.tothemaonline.com

Eρώτηση 1. Τι απαντάτε σε όσους σας κατηγορούν ότι ακόμα και να έλεγαν ΝΑΙ οι επιδημιολόγοι στο πρωτόκολλο πάλι θα βρίσκατε τρόπο να διακόψετε το πρωτάθλημα; Και επίσης για το γεγονός ότι αρκετοί θεωρούν προσχεδιασμένη υπόθεση και την αύξηση ομάδων;

«Αυτή είναι μια υποθετική ερώτηση, όμως, η απάντηση είναι όχι.  Αν οι επιδημιολόγοι είχαν εγκρίνει τα κρίσιμα σημεία του Πρωτοκόλλου τα οποία έχω αναφέρει σε προηγούμενη απάντηση μου και κυρίως το θέμα με την ομαδική καραντίνα των δεκατεσσάρων ημερών, τότε, δεν θα υπήρχε κάποιος άλλος σοβαρός λόγος για μη επανέναρξη του Πρωταθλήματος. Επαναλαμβάνω πως ετοιμάσαμε ένα πλήρες και λειτουργικό πρωτόκολλο, στη βάση άλλων πρωτοκόλλων Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών οι οποίες επανήρχισαν τις διοργανώσεις τους.

Όσον αφορά την αύξηση των ομάδων, δεν ήταν μια προσχεδιασμένη απόφαση αφού δεν υπήρχε τέτοιο θέμα πριν την πανδημία αλλά, ήταν μια ανάγκη που προέκυψε μέσα από τις ειδικές συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία. Η διακοπή των διοργανώσεων, προκάλεσε πρωτόγνωρες συνθήκες τις οποίες έπρεπε να διαχειριστούμε με αποφάσεις οι οποίες, μπορεί να μην είναι αρεστές σε κάποιους, όμως τις θεωρούμε ωφέλιμες, βάσει των συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί.

Επαναλαμβάνω ότι  πρόκειται για μια απόφαση που έχει ισχύει μόνο για την επόμενη περίοδο μετά από αίτημα 12 από τα 17 μελών της γενικής συνέλευσης και με την οποία, ήταν σύμφωνα τα 15 από τα 17 μέλη της Γενικής Συνέλευσης και ψήφισαν υπέρ τα 18 από τα 20 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ερώτηση 2. Ποιοι ήταν οι βασικοί λόγοι που στείλατε στην UEFA ως αιτιολογία για την διακοπή του πρωταθλήματος;

«Ο φάκελος προς την UEFA είναι στο τελικό στάδιο ετοιμασίας του και θα αποσταλεί τις αμέσως επόμενες μέρες. Οι λόγοι της διακοπής που θα κοινοποιήσουμε προς την UEFA, είναι κατά βάση αυτοί που αναφέραμε και στην ανακοίνωση μας για διακοπή του Πρωταθλήματος. Δηλαδή, η υγεία όλων των εμπλεκομένων, η μη υιοθέτηση του ποδοσφαιρικού Πρωτοκόλλου από τους επιδημιολόγους, ο μη ικανοποιητικός χρόνος και τρόπος των ομάδων για προετοιμασία για την επόμενη χρονιά καθώς και το θέμα της οικονομικής βιωσιμότητας των ομάδων».

The post ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Κούμα σε ThemaSports: Οι επιδημιολόγοι και το πρωτόκολλο, οι λόγοι της αύξησης ομάδων και η UEFA appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top