LIKE ONLINE

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Δύο Κύπριοι μοιράζονται την τέχνη τους για καλό σκοπό - Σε καλούν να πράξεις το ίδιο - VIDEO

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Δύο Κύπριοι μοιράζονται την τέχνη τους για καλό σκοπό - Σε καλούν να πράξεις το ίδιο - VIDEO

Η πανδηµία δεν έφερε µόνο απώλειες οικονοµικής φύσεως, αλλά πυροδότησε και µια σωρεία από άλλες επιπτώσεις στην συναισθηµατική και ψυχική υγεία των ανθρώπων ανά το παγκόσµιο.

Μία από αυτές είναι και η απώλεια της δηµιουργίας, των κοινωνικών και φιλικών σχέσεων, του µοιράσµατος. Οι άνθρωποι ένιωσαν ανασφάλεια, αδυναµία να συνεισφέρουν και να παράξουν όπου αυτοί νιώθουν χρήσιµοι.

Έτσι, µια οµάδα ανθρώπων, Κύπριοι στην καταγωγή, αποφάσισαν να µην µείνουν µε δεµένα τα χέρια. Ο Κυριάκος Σιονής, µουσικός και διοργανωτής εκδηλώσεων στο Λονδίνο, µαζί µε τον Στυλιανό Λάµπρου serial entrepreneur µε βάση την Λεµεσό έφεραν κοντά µας µια όµορφη πρωτοβουλία.

Το #playformentalhealth, λοιπόν, είναι µια πρωτοβουλία - της Cyndeo Events - µιας καινοτόµου εταιρείας παραγωγής εκδηλώσεων µε βάση το Λονδίνο και του getFORWARD - µιας παγκόσµιας κοινότητας ατόµων µε ιδιαίτερη αγάπη για καινοτοµία και επιχειρήσεις.

Όπως δηλώνουν στο ThemaOnlıne, µετά από πολλές ακυρώσεις εκδηλώσεων και παραστάσεων ανά το παγκόσµιο λόγω του ιού, η αβεβαιότητα για το µέλλον µπορεί εύκολα να φέρει επιβαρύνσεις στην ψυχική υγεία του µουσικού και άλλων καλλιτεχνών που έχουν χάσει εισοδήµατα αλλά και ευκαιρίες για δηµιουργικότητα.

Απώτερος σκοπός αυτής της δράσης είναι η ενθάρρυνση της κοινότητας µουσικών και άλλων καλλιτεχνών να δηµιουργήσουν και µετέπειτα να µοιραστούν την τέχνη τους, µέσω των µέσων κοινωνικής δικτύωσης, προωθώντας ταυτόχρονα την ευαισθητοποίηση της ψυχικής υγείας για ένα καλύτερο αύριο. Έτσι, αποφάσισαν να δωρίσουν όσα χρήµατα µαζέψουν στο Mental Health Foundation, έναν οργανισµό µε απώτερο σκοπό την πρόληψη και ενηµέρωση.

Το σκεπτικό είναι απλό:
Οι καλλιτέχνες κοινοποιούν τα βίντεος τους µε το ανάλογο hashtag #playformentalhealth, τις σκέψεις και τα captions τους, ενώ την ίδια στιγµή ζητούν από άλλους 5 φίλους να κάνουν το ίδιο επισυνάπτοντας τους στην κοινοποίηση.
Μέσα σε µια εβδοµάδα, αυτή η ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία έχει καταφέρει να προσεκλύσει πάνω από 50 καλλιτέχνες, παράγωντας πάνω από 6 ώρες µουσικής ενώ ταυτόχρονα συγκέντρωσε πάνω από £400.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα όµορφα βίντεο στο:

www.playformentalhealth.com  ενώ εισφορές µπορούν να γίνουν στο www.justgiving.com/fundraising/playformentalhealth

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top