ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Super League: Το πρόγραμμα και τα πάντα για τα πλέι-οφ!

Super League: Το πρόγραμμα και τα πάντα για τα πλέι-οφ!

Όλοι μετρούν αντίστροφα για την επανέναρξη της Super League και των play off το διήμερο 6-7 Ιουνίου μετά και το οριστικό «ΟΚ» της κυβέρνησης.

Η πρεμιέρα της Super League σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει το Σάββατο 6 Ιουνίου με τον αγώνα Άρης-ΟΦΗ και την Κυριακή θα διεξαχθούν τα δύο ντέρμπι, το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στις 19:00 ή 19:30 και το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός στις 21:30.

Η 2η αγωνιστική θα γίνει μία εβδομάδα μετά, 13-14 Ιουνίου, όπου είναι προγραμματισμένοι οι αγώνες: ΟΦΗ-ΑΕΚ, Ολυμπιακός-Άρης και το Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ, που λογικά θα γίνει Κυριακή (14/6).

Ακολούθως -εκτός απροόπτου- θα υπάρξει εμβόλιμη αγωνιστική στις 17 Ιουνίου, με τις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα παιχνίδια: ΑΕΚ-Άρης, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ-ΟΦΗ.

Το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί θα διεξαχθεί η 4η αγωνιστική, με τους αγώνες ΑΕΚ-Ολυμπιακού, Άρη-ΠΑΟΚ και ΟΦΗ-Παναθηναϊκός.

Στόχος πάντως είναι η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος μέχρι τις 18-19 Ιουλίου.

Super League: Οι κανόνες για play off και play out

Με επιστολή της προς την Ομοσπονδία, η Super League ζητάει να επικυρωθούν οι πέντε αλλαγές στους αγώνες των play off και play out, όπως έχει αποφασίσει η FIFA, ακολούθως να αυξηθούν σε 20μελείς οι αποστολές των ομάδων, να υπάρχουν cooling breaks σε όλα τα παιχνίδια, αλλά και μειωμένα έξοδα διαιτησίας, καθώς επίσης να επεκταθεί κατά ένα μήνα η σεζόν, ως το τέλος Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι το συνολικό κόστος διαιτησίας κάθε αγώνα ανέρχεται περί τις 8.000 ευρώ μαζί με τα έξοδα μετακίνησης και η Λίγκα ζητάει τη μείωσή του λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η επιστολή:

«Σε συνέχεια της χθεσινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς και προηγούμενων επικοινωνιών, παρακαλούμε όπως ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις κατά τη συνεδρίαση της Ε.Ε. την Παρασκευή 29/5/20 για τα ακόλουθα ζητήματα:

* Την αντικατάσταση μέχρι πέντε (5) ποδοσφαιριστών σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ, σύμφωνα με τη σχετική ειδική εγκύκλιο της IFAB.

* Την αύξηση του αριθμού των αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών που κάθονται στον πάγκο της ομάδας από επτά (7) σε εννιά (9), άρα το δικαίωμα δήλωσης να επεκτείνεται σε επίπεδο εικοσάδας (20) αντί δεκαοκτάδας (18).

* Την πραγματοποίηση διαλειμμάτων για ανάκτηση δυνάμεων σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ 2019-20, σύμφωνα και με όσα ορίζονται στους Κανόνες παιχνιδιού.

* Την παράταση της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

* Την παράταση της προθεσμίας κοινοποίησης της ημερομηνίας έναρξης του Πρωταθλήματος της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020-21 μέχρι τις 30/6/20, σύμφωνα με το Άρθρο 3 παρ. 3β του ΚΑΠ και κατ’ επέκταση την παράταση της κατάθεσης του ετήσιου συνοπτικού προγράμματος αγώνων μέχρι τις 30/7/20.

* Την απαλλαγή κατ’ εξαίρεση της κατάθεσης παραβόλων για την τροποποίηση των συμβολαίων ποδοσφαιριστών/προπονητών, προς εφαρμογή του ειδικού θεσμικού πλαισίου που έθεσε η FIFA και υιοθέτησε η ΕΠΟ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

* Τη μείωση των εξόδων διαιτησίας σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ 2019-20.

Παρακαλούμε για τις από μέρους σας ενέργειες».

Πηγή: sportime.gr

The post Super League: Το πρόγραμμα και τα πάντα για τα πλέι-οφ! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top