ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ: «Ο καθένας είδε το συμφέρον του – Βιαστήκαμε να πάρουμε απόφαση» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ: «Ο καθένας είδε το συμφέρον του – Βιαστήκαμε να πάρουμε απόφαση» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Άντρος Καραπατάκης, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Cablenet «Χωρίς VAR» και μίλησε για όλους και για όλα!

Ποια η επόμενη μέρα στην ΑΕΚ μετά την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος. Πόσο επηρεάζει την ΑΕΚ και ποιο θα είναι το πλάνο και το μπάτζετ της επόμενης σεζόν. Η αύξηση των ομάδων σε 14, το ΑΕΚ Αρένα, το μέλλον του στην προεδρία της ΑΕΚ και άλλα πολλά.

Το ΒΙΝΤΕΟ της εκπομπής και όλα όσα είπε: 

Αν βιαστήκαμε να πάρουμε την απόφαση διακοπής: «Θεωρώ πως αν περιμέναμε και συζητούσαμε τώρα αυτό το πρωτόκολλο, ίσως να ήταν αλλιώς τα πράγματα. Θεωρώ βιαστήκαμε. Δε δώσαμε χρόνο να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Για το αν ίσχυε η 20 Ιουλίου: «Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τον πρόεδρο αλλά παρόμοιες χώρες με μας ξεκινούν. Τις ίδιες ημερομηνίες έχουν κι αυτοί».

Για τη διακοπή: «Εμείς διαχρονικά είχαμε τη θέση να τελειώσει στο γήπεδο. Ώστε οι τίτλοι και η Ευρώπη να κριθούν εκεί. Δυστυχώς εμείς και η Ανόρθωση ήμασταν οι μόνες ομάδες που το είπαμε. Η ψηφοφορία ήταν 18-2. Ο καθένας είδε το συμφέρον του, τη θέση του ή τα οικονομικά και έκανε ό,τι τον σύμφερε. Μας στεναχώρησε πολύ η απόφαση αλλά πρέπει να τη σεβαστούμε».

Για τα μηδέν κρούσματα και την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Κύπρο: «Δεν είναι μόνο τα μηδέν κρούσματα. Βλέπουμε χώρες όπως την Ελλάδα, το Ισραήλ. Πιστεύω πως η απόφαση ήταν βιαστική, έπρεπε να περιμένουμε. Μας έκανε μεγάλη ζημιά σαν ΑΕΚ. Έπρεπε να περιμένουμε κι άλλο».

Αν άλλαξε την θέση της η ΑΕΚ: ««Πριν τρεις μήνες με 50-60 κρούσματα είπαμε πως ίσως δεν θα μπορούσε να τελειώσει. Αλλά με τα στοιχεία που είχαμε μπροστά μας το είπαμε. Από τη στιγμή που βλέπαμε να βελτιώνεται η κατάσταση δεν υπήρχε λόγος να μην τελειώσει στο γήπεδο».»

Για τις σχέσεις με τους άλλους προέδρους: «Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ μας οι πρόεδροι. Επιδίωξα καλές σχέσεις με όλους. Τώρα, στις διασκέψεις είχαμε διαφορετικές απόψεις, είχαμε διαφορετικά συμφέροντα. Ο καθένας εξέφραζε την δική του άποψη. Είχαμε την ευκαιρία με τον κορωνοϊό να γνωριστούμε καλύτερα».

Για το πρωτόκολλο και την συνάντηση με κυβέρνηση: «Η ΚΟΠ έφτιαξε ένα πρωτόκολλο για να παίξουμε. Οι επιστήμονες έλεγαν πως κάποια στοιχεία δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά. Ο ΠτΔ είπε πως δεν ήθελε να πάρει κανένα ρίσκο με κρούσματα και πιθανό νέο lockdown και καταστροφή της οικονομίας. Όμως, την επόμενη μέρα πήραμε την απόφαση. Αν περιμέναμε 2-3 βδομάδες ίσως τα πράγματα να ήταν αλλιώς. Με 1-2 κρούσματα την ημέρα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε χωρίς πρόβλημα».

Για την αύξηση και τη ψήφο της ΑΕΚ: «Εμείς είμαστε πάντα υπέρ των 12 ομάδων. Είναι πιο ανταγωνιστικό και το είδαμε φέτος. Ψηφίσαμε 14 διότι θα ήταν άδικο για τις ομάδες να μη βγουν κατηγορία. Έτσι το δεχθήκαμε για ένα χρόνο πρωτάθλημα 14 αγώνων με δικλείδες πως θα επιστρέψουμε στις 12. Ίσως καλύτερα να παίξουμε και με play offs όπως το ξανακάναμε»

«Εμείς επιμέναμε να παίξουμε γιατί είμαστε οι πιο αδικημένοι από τη διακοπή. Απέχαμε τέσσερις πόντους και υπήρχαν 27 διεκδικήσιμοι. Μπορούσαμε να το πετύχουμε ή έστω να το παλεύαμε στο γήπεδο. Στις τελευταίες 10 αγωνιστικές είχαμε τη δεύτερη καλύτερη συγκομιδή και στις τελευταίες πέντε την καλύτερη».

Η άποψη του για τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος: «Να παίξουμε δύο γύρους, να πάνε δύο απευθείας διαβάθμιση και μετά να παίξουμε πλέι οφ με δύο γκρουπ των έξι ομάδων  για να υποβιβαστούν και άλλοι δύο».

Ποια λάθη έγιναν και δεν έκανε καλή χρονιά η ΑΕΚ: «Ίσως η πορεία η περσινή που ήταν εξαιρετική να μας καθησύχασε και περιμέναμε ότι θα είχαμε συνέχεια φέτος. Αμελήσαμε να δούμε κάποια πράγματα και η ευθύνη είναι δική μου. Δεν θέλω να επεκταθώ στα λάθη, τα ξέρουμε, κάναμε κάποιας αλλαγές και θα επανέλθουμε πιο δυνατοί».

Για την κριτική: «Όταν ανέλαβα την ΑΕΚ το σωματείο ήταν κοντά σε κλείσιμο. Βάλαμε τέσσερις στόχους. Να φτιάξουμε ανταγωνιστική ομάδα να πρωταγωνιστεί, τις ακαδημίες, το γήπεδο και την εξυγίανση. Τα πετύχαμε όλα. Βγαίνουμε Ευρώπη, καταφέραμε να είμαστε συνεπείς στο οικονομικό, παραδώσαμε γήπεδο για τις ακαδημίες και το ΑΕΚ Αρένα έχει χτιστεί με 80% λεφτά από φίλους και οπαδούς της ΑΕΚ. Είμαστε το μόνο μη προσφυγικό σωματείο που έχει ιδιόκτητο γήπεδο. Να μην ξεχνάμε που ήμαστε και που ήμασταν. Είμαστε 4-5οι σε μπάτζετ και είμαστε ανταγωνιστικοί για τις πρώτες θέσεις. Όσοι δεν τα βλέπουν αυτά δεν μπορώ να ασχοληθώ μαζί τους. Λάθη θα κάνουμε και αν κάποιοι νομίζουν πως μπορούν να το κάνουν καλύτερα».

Για τα οικονομικά της ΑΕΚ: «Δεν καθυστερήσαμε ποτέ έστω ένα μισθό. Το εκτιμούν όλοι οι συνεργάτες μας. Όταν ζητήσαμε μειώσεις μισθών, το θέμα είναι να τα βρεις. Σε δυο ώρες τα βρήκαμε και μας χάρισαν το 20% των συμβολαίων τους με τις παρουσιάσεις που τους κάναμε. Για τη νέα περίοδο, θα είναι παρατεταμένη η κρίση πιστεύω. Είδατε και τα μέτρα της κυβέρνησης και το βλέπουμε στις επιχειρήσεις μας. Δε θα είναι εξαίρεση η ΑΕΚ. Θα έχουμε πολλές δυσκολίες. Αν ξεκινήσουμε χωρίς φιλάθλους θα χάσουμε 400χιλ. σε διαρκείας που θα τα είχαμε τον Ιούλιο. Πρέπει να βρούμε άλλα εισοδήματα γιατί θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

Για τον προγραμματισμό και τις φήμες παραίτησης: «Το Δ.Σ. καθορίζει τον προϋπολογισμό, προσλαμβάνουμε τεχνικό διευθυντή ο οποίος αναλαμβάνει τον προγραμματισμό. Έτσι λειτουργούμε και πιστεύουμε πως είναι επιτυχημένος. Στόχος μου σαν πρόεδρος είναι ανταγωνιστική ομάδα, το ελκυστικό ποδόσφαιρο και είμαι σίγουρος πως οι επιτυχίες θα έρθουν. Είναι μεγάλο θέμα αν θα αποχωρήσω ή όχι. Όταν κάποιος είναι πολλά χρόνια σε μια θέση, αυτό φθείρεται. Ξέρουμε πως έχουμε ημερομηνία λήξης. Εξέφρασα σε στενούς μου συνεργάτες την απογοήτευση μου για το ποδόσφαιρο αλλά και για άλλα πράγματα. Απογοητεύτηκα και από κριτική που γίνεται από τον κόσμο. Το σκέφτηκα 1-2 φορές στη θητεία μου, για να είμαι ειλικρινής. Εμείς όμως δουλεύουμε από το καλό της ΑΕΚ. Θα προσπαθήσουμε να επιτελέσουμε το έργο μας. Ίσως κάποιος πιο νέος να πάρει το σωματείο μας πιο μπροστά».

Για τον κόσμο: «Είμαστε κοντά με τον κόσμο μας. Αντιλαμβάνονται το έργο μας, όμως υπάρχει και μια μερίδα που δεν έρχεται στο γήπεδο. Υπάρχει μια μερίδα που κάθεται στις καφετερίες. Έχουμε κόσμο, αλλά δεν ακολουθεί την ΑΕΚ. Αυξήσαμε την προσέλευση από τότε που αρχίσαμε εμείς».

Για την κάρτα: «Είναι αδιαπραγμάτευτη για εμάς. Είδαμε τεράστια διαφορά στην ποιότητα του κόσμου που έρχεται. Πάνω από το 50% του κόσμου είναι οικογένειες και τις θέλουμε. Δεν κάνουμε εκπτώσεις σε αυτό. Έμαθα από την Ουγγαρία πως θα έχουν κόσμο από τώρα. Αν μας αφήσουν να έχουμε 20-25% στο γήπεδο θα είναι πολύ καλύτερα. Μπορεί να βρεθεί η φόρμουλα κάθε 3-4 θέσεις να κάθεται ένα άτομο».

Για την οικονομική ζημιά: «Είναι 1 εκατ. από τη διακοπή και άλλα του χρόνου που δε θα παίξουμε Ευρώπη. Πρέπει να βρούμε τρόπο να την καλύψουμε. Δεν μπορώ να πω τι θα κάνουμε αλλά επεξεργαζόμαστε λύσεις. Στο τέλος θα τα καταφέρουμε για να έχουμε ένα αξιόμαχο σύνολο».

Για το μπάτζετ της νέας σεζόν: «Εκπλήξεις δεν θα γίνουν. Θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Μειώσαμε το μπάτζετ αρκετά ώστε να είμαστε αξιόπιστοι. Όμως θα κάνουμε το παν για να ενισχύθουμε. Με χαμηλό μπάτζετ διεκδικήσαμε πρωτάθλημα και φέτος θα είναι ψηλότερο από τότε. Να είναι σίγουροι οι φίλαθλοί μας πως θα κάνουμε το παν για να είμαστε δυνατοί».

Για Ακοράν: «Είναι δουλειά του τεχνικού διευθυντή. Αποφάσισε πως μπορεί να προσφέρει και μου το είπε. Δεν είναι δουλειά μου να κρίνω. Θα το δούμε στο μέλλον αν ήταν σωστή ή λάθος η απόφαση».

Για τους παίκτες που έφυγαν: «Ο Τέτε πρόσφερε πάρα πολλά. Έδινε τα πάντα και συνδεθήκαμε πάρα πολύ. Ο Γιάννου πρόσφερε τα μέγιστα και μας βοήθησε και στις μειώσεις και με τα άλλα παιδιά. Ο Σάστρε είναι πιο νέος και έπρεπε να τους αποδεσμεύσουμε ψάχνοντας καλύτερες λύσεις».

Για Μακρή: «Μας ενδιαφέρουν οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Έχουμε 1-2 στόχους αλλά προτιμώ να συμφωνήσουμε με κάποιους και μετά θα τους ανακοινώνουμε. Ακόμη λίγοι υπομονή και θα προκύψουν νεότερα. Έχουμε σαν στόχο να χρησιμοποιούμε 2 Κύπριοι σε κάθε παιχνίδι. Θα μπούνε και παίκτες από τις ακαδημίες».

Για διαιτησία: «Εμείς διαχρονικά είμαστε υπέρ του Κύπριου διαιτητή. Είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε καλούς Κύπριους διαιτητές. Τόσα χρόνια παίζουν. Έχουν τα λάθη τους όπως και οι άλλοι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η προκατάληψη. Εμείς δεν μιλάμε για την διαιτησία. Πολλές φορές ευνοηθήκαμε από την διαιτησία, πολλές φορές αδικηθήκαμε. Ίσως να χάσαμε και πρωτάθλημα από την διαιτησία. Πρέπει να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την διαιτησία μας Το να φέρνουμε ξένους διαιτητές είναι λάθος. Και με τα νέα οικονομικά δεδομένα δεν μπορούμε να πληρώσουμε 12 και 13 χιλιάδες για ξένους διαιτητές».

Για το VAR: «Θα μας δώσει πλεονέκτημα. Δε θα υπάρχουν δικαιολογίες για κανένα και οι διαιτητές θα έχουν βοήθεια για να μην κάνουν λάθη».

Αν τον πλησίασαν ποτέ για παρασκήνιο: «Για να μπεις σε τέτοια θέματα πρέπει να έχεις αποδείξεις και να μιλάς συγκεκριμένα. Δε θέλω να μπω σε τέτοια θέματα».

Τι του έμεινε από την ΑΕΚ: «Εγώ εμπλάκηκα τελείως τυχαία σαν τεχνοκράτης για την οικονομική αναδιοργάνωση. Μπήκα για δυο μήνες και τελικά έμεινα για έξι χρόνια. Ένας φίλος μου είπε πως οι καλές στιγμές θα είναι πολύ λιγότερες από τις άσχημες. Διαψεύστηκε. Μας έδωσε μεγάλη χαρά η ευρωπαϊκή πορεία πέρσι και με εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Όταν πάει καλή η ομάδα είναι επιστέγασμα των προσπαθειών μας. Φέτος ήταν δύσκολη η σεζόν γιατί κάναμε λάθη και προσπαθούσαμε να τα διορθώσουμε».

Για τον κόσμο: «Θα περάσουμε δύσκολες συνθήκες και στον οικονομικό τομέα. Θέλουμε τον κόσμο να είναι δίπλα μας και να μας στηρίζει. Στο οικονομικό το κάνει πολύ. Θα είμαι χαρούμενος να βλέπω τον κόσμο στο γήπεδο με κάρτα φιλάθλου να χαίρεται την ομάδα του. Για πολύ κόσμο είναι η έξοδός του. Να βλέπουμε θέαμα και να χαιρόμαστε».

Για την οικονομική βοήθεια από φίλους της ΑΕΚ: «Δεν έχω κανένα παράπονο. Υπάρχουν 4-5 παράγοντες που μας βοηθάνε με μεγάλα ποσά. Υπάρχουν κι άλλοι 25 που μας βοηθάνε με μικρότερα ποσά. Είμαστε όλη μια οικογένεια».

Ο στόχος της ΑΕΚ: «Η έξοδος στην Ευρώπη. Σιγά σιγά θα διεκδικήσουμε και κάτι περισσότερο. Το επόμενο βήμα θα το κάνουμε όταν έχουμε περισσότερα λεφτά. Δεν θα ξεφύγουμε».

The post ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ: «Ο καθένας είδε το συμφέρον του – Βιαστήκαμε να πάρουμε απόφαση» (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κεντρικές Φυλακές: Εντοπίστηκαν μπάλες ποδοσφαίρου που είχαν μέσα κινητά - Φαίνεται να ρίχθηκαν από την νεκρή ζώνη

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Τρόμος στη Γαλλία: Αστυνομικοί σκότωσαν άνδρα που επιχείρησε να κάψει συναγωγή

Δημήτρης Σταρόβας: Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο νοσοκομείο - Φίλοι και συγγενείς ανησυχούν



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top