ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έκτακτη Γεν. Συνέλευση ΚΟΠΕ: Δύο ξένοι / ξένες την σεζόν 2020-2021 – Αποφάσεις

Έκτακτη Γεν. Συνέλευση ΚΟΠΕ: Δύο ξένοι / ξένες την σεζόν 2020-2021 – Αποφάσεις

Με τη συμμετοχή δυο ξένων πετοσφαιριστών/στριων θα διεξαχθούν τα παγκύπρια πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών Α Κατηγορίας την ερχόμενη σεζόν 2020-2021. Σε αυτή την απόφαση κατέληξε η Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης που διεξήχθη το Σάββατο 30 Μαϊου 2020 στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

Στη Συνέλευση τέθηκε και το ζήτημα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων χωρίς ξένους/νες, αλλά δεν εγκρίθηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση αφού δεν πέρασε από τα 2/3 των μελών της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Κατά τη συζήτηση που ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα τέθηκαν αρκετές απόψεις για τα οφέλη συμμετοχής των τριών ξένων παικτών/ ριων, των δυο ή ακόμα και χωρίς ξένους/ ξένες αλλά μετά από ψηφοφορία η Γενική Συνέλευση επέλεξε τη λύση των δυο ξένων/νες.

Κεφαλαιώδες ζήτημα στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, ήταν η διακοπή των πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών λόγω κορωνοϊού. Ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ Δρ Μιχάλης Κρασιάς ενημέρωσε το Σώμα ότι το Διοικητικό Συμβούλιο έχει γνωμάτευση που δεν του επιτρέπει να επικυρώσει βαθμολογίες ή να ανακηρύξει πρωταθλήτριες ομάδες. Παράλληλα, ζητήθηκαν οποιεσδήποτε άλλες γνωματεύσεις από τα σωματεία – μέλη της Γεν. Συνέλευσης για να μεταφερθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο που είναι το αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει ποιες ομάδες θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ταυτόχρονα, ο Δρ Κρασιάς τόνισε τους λόγους που τα πρωταθλήματα δεν μπορούν να ολοκληρωθούν  τη φετινή σεζόν.

Oλοκληρώθηκε μόνο το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Β Κατηγορίας με πρωταθλήτρια ομάδα την Ολυμπιάς Φερενάρους.

Πρωταθλήματα U18 Aνδρών – Γυναικών

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ενημέρωσε τα μέλη της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ότι η ΚΟΠΕ θέλει να ολοκληρώσει τα πρωταθλήματα U18 Ανδρών – Γυναικών. Όπως εξήγησε ο Δρ Μ. Κρασιάς, η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων στα οποία απέμειναν ελάχιστες αγωνιστικές αποτελεί κίνητρο για τους νεαρούς παίκτες και παίκτριες αφού θα έχουν το δικαίωμα να εισαχθούν στα ανώτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Κύπρου.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί σε ενέργειες ώστε στην επόμενη τετραετία οι αγώνες της Α Κατηγορίας Ανδρών –Γυναικών να διεξάγονται με μπάλα Mikasa. Όσον αφορά στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα θα μπορεί να χρησιμοποιείται η μπάλα Gala.

Το νέο πρωτάθλημα

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση καταπιάστηκε και με τον τρόπο διεξαγωγής των νέων πρωταθλημάτων.  Η πανδημία και η διακοπή των πρωταθλημάτων ίσως οδηγήσει την ΚΟΠΕ να διοργανώσει πρωτάθλημα με 9 ομάδες στην Α Κατηγορία Ανδρών ώστε να μην υπάρξει υποβιβασμός και να ανέβει η Ολυμπιάς Φρενάρους. Για τις Γυναίκες συζητήθηκε το ενδεχόμενο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος ίσως και με 10 ομάδες χωρίς υποβιβασμό και την άνοδο των Lemesos Volleyball και NCMA Νέα Σαλαμίνα. Ο εκπρόσωπος της ΝCMA Νέα Σαλαμίνας Γιώργος Φαντάρος απάντησε ότι δεν είναι έτοιμος τη δεδομένη στιγμή να απαντήσει εάν η ομάδα του θα αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία.

Όσον αφορά στον τρόπο διεξαγωγής ο πρόεδρος της γυναικείας ομάδας της Ανόρθωσης Αδάμος Μοντάνιος έθεσε προς προβληματισμό τη διεξαγωγή των νέων πρωταθλημάτων με δυο γύρους χωρίς πλέϊ –οφς. Ο εκπρόσωπος του ΑΠΟΕΛ Ζήνωνας Σεβέρης έριξε την ιδέα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων με τη διεξαγωγή πλέϊ-οφς με τη συμμετοχή των πρώτων έξι ομάδων στην τελική βαθμολογία της Α Φάσης. Παράλληλα, εισηγήθηκε όπως οι αγώνες των πλέϊ –οφς πριν τους Τελικούς να διεξάγονται με ανώτατο όριο νικών τις τρεις νίκες και στους Τελικούς τις τέσσερις ενώ θα προσμετρούνται οι νίκες της Α Φάσης.

Το Δ.Σ. στην επόμενη συνεδρία του θα καταλήξει σε τελικές αποφάσεις.

The post Έκτακτη Γεν. Συνέλευση ΚΟΠΕ: Δύο ξένοι / ξένες την σεζόν 2020-2021 – Αποφάσεις appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top