ΠΑΡΑ-THEMA

Αχαρακτήριστος ο Κίκης Καζαμίας για την αναίτια επίθεση που εξαπέλυσε

Αχαρακτήριστος ο Κίκης Καζαμίας για την αναίτια επίθεση που εξαπέλυσε

Τα γεγονότα και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με το καθεστώς συνεργασίας της πολιτείας και του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου στη Λεμεσό, ενόψει έναρξης της β΄ φάσης Γενικού Σχεδίου Υγείας, δεν αφήνουν αμφιβολία για το τι θα ισχύει.

Οι ασθενείς θα εξακολουθήσουν να παραπέμπονται στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο μέχρι την ημέρα που αυτό θα ενταχθεί στο ΓεΣΥ.

Με απλά λόγια, δεν αλλάζει τίποτα σε ό,τι αφορά την ουσία του ζητήματος, που είναι η προσφορά υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας.

Ό,τι κι αν γινόταν με βάση τα συμφωνηθέντα, λοιπόν, είναι σαφές ότι βάσει ενεργειών από το Υπουργείο Υγείας, οι καρκινοπαθείς θα συνέχιζαν να παραπέμπονταν για θεραπεία στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο στη Λεμεσό.

Δεν χρειάζεται να παραθέτουμε ξανά και ξανά τις τοποθετήσεις και τις πρόνοιες της σύμβασης…
Αυτό που προκάλεσε, ωστόσο, εντύπωση σε σχέση με το όλο ζήτημα και το οποίο δεν μπορούμε να περάσουμε στο ντούκου, είναι ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να αντιδράσει ο πρόεδρος του ΓΟΚ, Κίκης Καζαμίας.

Θα μπορούσε με ένα απλό τηλεφώνημα στη γενική διευθύντρια του Υπουργείου, Χριστίνα Γιαννάκη, να λάβει τις απαραίτητες διευκρινήσεις που ζητούσε (ασχέτως αν -όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε- οι διευρινίσεις είχαν γίνει).

Αντ΄ αυτού προτίμησε να εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση από ραδιοφώνου (29/05 - Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ) στην Χριστίνα Γιαννάκη για έναν ανύπαρκτο λόγο όπως αποδείχθηκε και να της καταλογίζει παραλείψεις.

Και δεν έμεινε σ΄ αυτό, αλλά προέβη και σε μια ιδιαίτερα προσβλητική δήλωση, λέγοντας ότι δεν θα της εμπιστευόταν ούτε τη διεύθυνση συνοικιακού μπακάλικου.

Παρ΄ όλο που εντός της συγκεκριμένης ημέρας (29/05) ξεκαθαρίστηκε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε ό,τι αφορά τους ασθενείς που παραπέμπονταν στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, ο κ. Καζαμίας δεν ένιωσε καμιά ανάγκη να απολογηθεί.

Ο δημόσιος λόγος πρέπει να χαρακτηρίζεται από ήθος, σύνεση και σεβασμό. Μόνο έτσι η κοινωνία μπορεί να βγει κερδισμένη. Μόνο έτσι μπορούμε να βελτιωνόμαστε. Είμαστε υπέρ της δριμύτατης κριτικής σε όσους δεν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, αλλά ακόμα κι αν αυτό αποδεικνύεται, πρέπει να διατηρούμε κάποιο επίπεδο και το σημαντικότερο να πείθουμε ότι τα λόγια δεν είναι εμποτισμένα από εμπάθεια…

Στην προκειμένη, ο κ. Καζαμίας, όχι μόνο είχε άδικο να επικρίνει την διεύθυνση του Υπουργείου, αλλά και επιστράτευσε χαρακτηρισμούς που φανερώνουν εμπάθεια. Ακόμη χειρότερο είναι ότι δεν ένιωσε ανάγκη να απολογηθεί.

Αχαρακτήριστος ο κ. Καζαμίας…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top