ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΥΡΙΚ προς πρόεδρο του Δ.Σ. του ΡΙΚ για δημοσιογράφο: «Αποκαλέσατε ‘βλάκα’ τον συνάδελφο»

ΕΥΡΙΚ προς πρόεδρο του Δ.Σ. του ΡΙΚ για δημοσιογράφο: «Αποκαλέσατε ‘βλάκα’ τον συνάδελφο»

Δυναμική αντίδραση από ΕΥΡΙΚ.

Η Συντεχνία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με επιστολή της τη Δευτέρα (01/06) προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΡΙΚ, Ανδρέα Φράγκο, τον καλεί εκ νέου να απολογηθεί στον δημοσιογράφο Πέτρο Μελαΐση που επικρίθηκε -αδίκως όπως αποδεικνύεται- για ρεπορτάζ του στις Πλάτρες. Μάλιστα καταγγέλλει τη στάση του στην Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

Με μήνυμα που είχε ‘ανεβάσει‘ ο κ. Φράγκος στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (twitter) άφηνε εκτεθειμένο τον Μελαΐση, για το ρεπορτάζ που είχε κάνει στις 17 Μαρτίου, λαμβάνοντας δηλώσεις από άτομα που είχαν τεθεί σε καραντίνα στις Πλάτρες. Κι αυτό γιατί ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ σημείωνε μεταξύ άλλων: «… η βλακεία, η καραντίνα και η τιμωρία του δημοσιογράφου είναι δεδομένη».

Από τη στιγμή που η διοικητική έρευνα κατέδειξε πως ο δημοσιογράφος δεν έφερε ευθύνη, παρά μόνο εκτελούσε οδηγίες προϊσταμένων του για ετοιμασία ρεπορτάζ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων αλλά και για τη μεσημβρινή εκπομπή «Από Μέρα Σε Μέρα», η ΕΥΡΙΚ είχε ζητήσει με επιστολή από τον κ. Φράγκο να αποκαταστήσει την επαγγελματική αξιοπιστία του δημοσιογράφου και του κινηματογραφιστή που είχαν εργαστεί για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.

Η ΕΥΡΙΚ σε επιστολή της στις 11 Μαΐου σημείωνε χαρακτηριστικά: «Έχοντας κατά νου την δημόσια ανάρτηση σας με την οποία βρίζατε και καταδικάζατε τους συναδέλφους, θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε πως προτίθεστε να επανορθώσετε και να αποκαταστήσετε την επαγγελματική τους αξιοπιστία. Σημειώνουμε ότι το κύρος και η αξιοπρέπεια των συναδέλφων αλλά και κατ’ επέκταση του ΡΙΚ δέχθηκαν ανοίκειο πλήγμα ιδιαίτερα από την δική σας απερίσκεπτη και βεβιασμένη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την οποία και σας κοινοποιούμε».

Η Συντεχνία κάλεσε, μάλιστα, τον κ. Φράγκο να τοποθετηθεί και στις 19 του περασμένου μήνα, πάλι χωρίς απάντηση.

Εντός της ημέρας (01/06), λοιπόν, η ΕΥΡΙΚ επανήλθε με δυναμικό τρόπο, αφού επιστρατεύοντας σκληρή γλώσσα επικρίνει τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΡΙΚ που δεν έκανε τίποτα για αποκατάσταση της επαγγελματικής αξιοπιστίας των συναδέλφων.

Αυτούσια η επιστολή:

«Κύριε Πρόεδρε,
Η επιστολή του συναδέλφου με την οποία δηλώνει ότι δεν έχει παράπονο δεν σας απαλλάσσει από την ευθύνη δημόσιας απολογίας για τις δημόσιες δηλώσεις σας μέσω του λογαριασμού σας στο twitter, για τα γεγονότα των Πλατρών. Είναι δε ανήθικο να οχυρώνεστε πίσω από τον φόβο ενός εργαζόμενου του οποίου το συμβόλαιο λήγει σε μερικές βδομάδες και πάνω από το κεφάλι του κρέμεται η δαμόκλειος σπάθη της μη ανανέωσης του συμβολαίου του. Μας προβληματίζουν ιδιαίτερα δε, οι μέθοδοι και οι τακτικές που ακολουθείτε.

Η αναφορά σας ότι «… η βλακεία, η καραντίνα και η τιμωρία του δημοσιογράφου είναι δεδομένη», έπληξε το κύρος και την αξιοπιστία του Πέτρου Μελαΐση τον οποίο αποκαλέσατε «βλάκα».

Θίγει, επίσης και το κύρος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, η οποία, με βάση την δική σας θέση, στελεχώνεται από «βλάκες». Είναι δε απορίας άξιο, γιατί σπεύσατε να δικάσετε, να καταδικάσετε και να αποφανθείτε ενοχή του οποιουδήποτε, πριν την διεξαγωγή έρευνας. Σε τέτοιου είδους ατόπημα δεν θα υπέπιπτε ούτε πρωτοετής φοιτητής της νομικής! Δικάσατε και καταδικάσατε χωρίς καν να ακούσετε.

Ως τώρα γνωρίζαμε ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

Μετά το αθωωτικό πόρισμα της έρευνας, οφείλετε δημόσια απολογία σε σχέση με τις αναφορές σας στο Twitter. Σε αντίθετη περίπτωση παραμένετε ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος. Εξάλλου, η παραδοχή λαθών, αποτελεί χαρακτηριστικό νοημόνων ανθρώπων.

Το mea culpa θέλει κότσια.

Σας υπενθυμίζουμε δε τα σοφά λόγια του Μενάνδρου, «έστι δίκης οφθαλμός, ός τα πανθ’ ορά»!

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top