ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη βάση Υγειονομικού Πρωτόκολλου επανανείγουν στις 9/6 Παιδοκομικοί και Βρεφοπαιδοκομικοί Σταθμοί

Στη βάση Υγειονομικού Πρωτόκολλου επανανείγουν στις 9/6 Παιδοκομικοί και Βρεφοπαιδοκομικοί Σταθμοί

Από την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020, μπορούν να επαναλειτουργήσουν οι Κρατικοί Παιδοκομικοί Σταθμοί και οι Βρεφοπαιδοκομικοί Σταθμοί που λειτουργούν είτε από ιδιώτες, είτε από Μη Κυβερνητικούς Φορείς, στη βάση του Υγειονομικού Πρωτόκολλου για την επαναλειτουργία Βρεφοπαιδοκομικών Σταθμών, αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε ανακοίνωσή του.


Προσθέτει ότι "η επαναλειτουργία των Βρεφοπαιδοκομικών Σταθμών και η επιστροφή των παιδιών θα γίνει με την αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον νέο Κορωνοϊό (COVID-19").

Προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των παιδιών και του προσωπικού των Βρεφοπαιδοκομικών Σταθμών για την πρόληψη της διασποράς του ιού".

Το Υγειονομικό Πρωτόκολλο για τους Βρεφοπαιδοκομικούς Σταθμούς, το οποίο ετοιμάστηκε σε συνεργασία με την Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων του Τμήματος Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας www.mlsi.gov.cy/sws και είναι διαθέσιμο στα Επαρχιακά Γραφεία Ευημερίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top