ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Εξ αποστάσεως επιμορφωτικές συναντήσεις σχολικών βοηθών για αντιμετώπιση COVID-19

ΚΥΠΡΟΣ: Εξ αποστάσεως επιμορφωτικές συναντήσεις σχολικών βοηθών για αντιμετώπιση COVID-19

Εξ αποστάσεως τηλεδιασκέψεις για τους/τις σχολικούς βοηθούς/συνοδούς παιδιών με ειδικές ανάγκες της Δημοτικής Εκπαίδευσης, με σκοπό την επιμόρφωση και ενημέρωσή τους για το υγειονομικό πρωτόκολλο στα σχολεία, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη (03-04/06).

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι τηλεδιασκέψεις έγιναν από τη δρα Ζωή Δωροθέα Πανά, μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας και έτυχαν συντονισμού από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Η δρ. Πανά παρουσίασε χρήσιμα, ενημερωτικά στοιχεία για τη νόσο COVID-19, καθώς και τα επιδημιολογικά δεδομένα της Κύπρου, με έμφαση στα παιδιά.

Ανέφερε στην παρουσίασή της τις γενικές συστάσεις προφύλαξης και τα μέτρα προστασίας, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ειδικές συστάσεις που αφορούν στο σχολείο και στο υγειονομικό πρωτόκολλο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τον ρόλο των σχολικών βοηθών/συνοδών.  
 
Εξάλλου, κατά τις τηλεδιασκέψεις, στις οποίες η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, δόθηκε χρόνος στους βσυμμετέχοντες/συμμετέχουσες για υποβολή ερωτήσεων και αποριών.  
 
Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας θεωρεί ότι είναι μεγάλης σημασίας η ενημέρωση και η εξοικείωση όλων των ομάδων επαγγελματιών που εργάζονται στα σχολεία μας με τις υγειονομικές οδηγίες και γι’ αυτό είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών για οποιεσδήποτε αναγκαίες πληροφορίες, ώστε να επιλυθούν τυχόν απορίες για τον χειρισμό και το υγειονομικό πρωτόκολλο στα θέματα αντιμετώπισης της νόσου COVID-19 στα σχολεία.
 
Όπως αναφέρεται τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί τηλεδιασκέψεις για το ίδιο θέμα με Διευθυντές Διευθύντριες και Διευθύνουσες σχολείων Προδημοτικής Εκπαίδευσης και Ειδικών Σχολείων, καθώς και με σχολικούς βοηθούς/συνοδούς παιδιών με ειδικές ανάγκες στη Μέση Εκπαίδευση, στα Νηπιαγωγεία και στα Ειδικά Σχολεία.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top