ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«El Presidente»: Αντιδράσεις, μηνύσεις και το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο διαφθοράς (ΒΙΝΤΕΟ)

«El Presidente»: Αντιδράσεις, μηνύσεις και το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο διαφθοράς (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα ντοκιμαντέρ για το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία του ποδοσφαίρου προκαλεί αντιδράσεις και… φέρνει μηνύσεις.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πιο επικίνδυνος από τον Χούλιο Γκροντόνα». Αυτός είναι ο τίτλος της συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα της Αργεντινής Clarin, ο Αρμάντο Μπο, σκηνοθέτης της σειράς «El Presidente», που προκαλεί αντιδράσεις.

Το ντοκιμαντέρ για τη… σκοτεινή πλευρά του ποδοσφαίρου και αφορά το FIFAgate, το σκάνδαλο που συγκλόνισε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη το 2015, προβάλλεται από τις 5 Ιουνίου στην πλατφόρμα της Amazon.

«Ο Αργεντινός σκηνοθέτης αναφέρεται στον κόσμο της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο. Εκτός από τον πρώην πρόεδρο της AFA, Χούλιο Γκροντόνα και άλλους διεφθαρμένους ηγέτες, μιλά επίσης για τον ρατσισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρει η εφημερίδα, για τον Μπο, που κέρδισε το Όσκαρ σεναρίου για το «Birdman», μια ταινία σε σκηνοθεσία του προσωπικού του φίλου, του Μεξικανού Αλεχάντρο Ιναρίτου.

Για την ολοκλήρωση της σειράς, απαιτήθηκαν πέντε χρόνια.

«Όλα έχουν το χρόνο τους: Και για να το κάνουμε σωστά, τα πράγματα πρέπει να ευθυγραμμιστούν. Για αυτό, υπήρχε μια ομάδα εταιρειών παραγωγής (Amazon, Gaumont, Fábula και Kapow). Επίσης, αυτή είναι μία από τις καταστάσεις όπου η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία. Τα πράγματα που συνέβησαν είναι πολύ παραπλανητικά: ότι η Conmebol είχε διπλωματική ασυλία, για παράδειγμα, ακούγεται σαν κάτι υπέροχο και διασκεδαστικό… Τα ποσοστά, σε μυθοπλασία και πραγματικότητα στην σειρά, δεν είναι εύκολο να εντοπισθούν. Βασίζεται σε ένα πραγματικό γεγονός. Οι χαρακτήρες είναι πραγματικοί. Δεν έπρεπε να δημιουργήσω αυτήν την υπόθεση διαφθοράς. Υπήρχε. Είναι στα βιβλία, στις εφημερίδες, στην Δικαιοσύνη, παντού… Έπρεπε να μπει η μυθοπλασία για να κάνει αυτό το έργο σαν ιστορία και να είναι ενδιαφέρον το αποτέλεσμα. Και επίσης διασκεδαστικό. Ό,τι σε διασκεδάζει, θέλεις να το βλέπεις», τόνισε, ενώ απαντώντας στην ερώτηση γιατί επέλεξε έναν δευτερεύοντα χαρακτήρα (τον Χιλιανό Σέρχιο Χαντούε) και όχι τον Χούλιο Γκροντόνα ως τον πρωταγωνιστή του «El Presidente» είπε:

«Επειδή η ιστορία του Σέρχιο είναι συναρπαστική. Είναι κωμικοτραγικό. Σε τέσσερα χρόνια, η ζωή του ανέβηκε σαν πύραυλος και εξερράγη στον αέρα. Είχε μια εξαιρετική επιτυχία στο να πανηγυρίσει δύο Κόπα Αμέρικα στη Χιλή υπό την προεδρία του. Και όσο πιο επιτυχημένος φαινόταν, τόσο περισσότερο πιεζόταν από το FBI. Από μια μικρή πόλη και μία μικρή ομάδα (Unión La Calera) έγινε σημαντικός για τον κόσμο του ποδοσφαίρου… περνώντας στο FIFAGate. Επιπλέον, αντιπροσώπευε την αλλαγή των γενεών: πώς ένας νεαρός άνδρας μπήκε σε μια επιχείρηση που διευθύνεται από όλους εκείνους τους ηλικιωμένους ηγέτες. Δεν ήταν από το Χάρβαρντ, αλλά είχαν ένα εντυπωσιακό ταλέντο για να παραμείνουν στην εξουσία για τόσο καιρό».

«Ποιος είναι πιο επικίνδυνος: ο Ντόναλντ Τραμπ ή ο Χούλιο Γκροντόνα;» τον ρώτησαν.

«Ο Τραμπ φυσικά! Ο Γκροντόνα δεν νομίζω ότι ήταν επικίνδυνος για τον κόσμο, αλλά ήταν κάποιος που ήξερε πώς να συγκεντρώσει πολλή δύναμη και να «εφεύρει» μια μεγάλη επιχείρηση. Ο Τραμπ, από την άλλη πλευρά, βλάπτει τον κόσμο. Σημειώστε την έλλειψη πολιτικής ηγεσίας που έχουν σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες. Το να ξέρεις πώς να κερδίσεις χρήματα δεν σημαίνει να ξέρεις πώς να είσαι καλός πρόεδρος. Σήμερα χρειάζεστε έναν ηγέτη, όχι κάποιον που ξέρει πώς να κερδίσει χρήματα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έρχονται με μια φυλετική σύγκρουση ετών και ελπίζω ότι αυτό θα κάνει καλό» απάντησε.

«Είμαι οπαδός του ποδοσφαίρου. Ο Μαραντόνα είναι το άλλο είδωλό μου και μια ιδιοφυΐα. Είναι πολύ δύσκολο να γίνει μία ταινία, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ κινηματογραφικός χαρακτήρας. Ο Ντιέγκο, ξεπερνά όλες τις μυθοπλασίες. Μου αρέσει πολύ να παρακολουθώ ποδόσφαιρο. Αλλά το ποδόσφαιρο έχει επίσης, ή είχε, αυτήν την σκοτεινή πλευρά στη Λατινική Αμερική και στον κόσμο. Βάζουμε λίγο σάτιρα σε αυτό. Χωρίς να το μειώνουμε, είναι λίγο πιο «αθώο» από αυτές τις ιστορίες ναρκωτικών που σκοτώνουν ανθρώπους, για παράδειγμα», είπε, ενώ για την FIFA στις μέρες μας, υπογράμμισε: «Δεν ξέρω πόσο θα έχει αλλάξει… Πιστεύω ότι η μεγάλη έκρηξη, έγινε επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες ήθελαν να μπουν στην επιχείρηση ποδοσφαίρου, χωρίς να ελαχιστοποιήσουν το σκάνδαλο διαφθοράς που υπήρχε. Αλλά υπήρχε ένα είδος αλλαγής διοίκησης, αλλαγής εξουσίας στο ποδόσφαιρο. Φαντάζομαι ότι η FIFA θα είναι πιο διαφανής σήμερα».

Ο Γκροντόνα πέθανε το 2014 σε ηλικία 82 ετών. Ήταν και αντιπρόεδρος της FIFA και κατείχε το πόστο του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας του από το 1979. Ήταν δηλαδή στην κεφαλή του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, όταν μεσουρανούσε ο Ντιέγο Μαραντόνα. Ήταν αυτός που εξασφάλισε τη δωρεάν τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων της «αλμπισελέστε». Ήταν όμως και αυτός που δεν έχανε ευκαιρία να προκαλέσει, προβαίνοντας δημοσίως σε αντισημιτικές δηλώσεις.

Είχε γεννηθεί το 1931. Το 1956 ίδρυσε μαζί με τον αδελφό του την Άρσεναλ Σαραντί, το στάδιο της οποίας φέρει το όνομά του. Υπήρξε πρόεδρός της για 19 χρόνια, ενώ διετέλεσε πρόεδρος και της Ιντεπεντιέντε, μια θητεία που συνδέθηκε με σημαντικές διακρίσεις.

Το πρωί της 30ής Ιουλίου 2014 ένιωσε αδιαθεσία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε από ανεύρυσμα της αορτής.

Η οικογένειά του αναμένεται να κινηθεί εναντίον της Amazon για αυτό το ντοκιμαντέρ, που θεωρείται πως θίγει τη μνήμη του. Ο γιος του έχει ξεκαθαρίσει πως ουδέποτε ρωτήθηκε ή έδωσε την άδειά του για τη σειρά ή για να χρησιμοποιηθεί η εικόνα του πατέρα του. Έτσι, οι συγγενείς αναμένεται να κινηθούν νομικά και η υπόθεση θα καταλήξει στα δικαστήρια.

Δείτε βίντεο:

Πηγή: sdna.gr

The post «El Presidente»: Αντιδράσεις, μηνύσεις και το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο διαφθοράς (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Πόσο κοστίζει μία νύχτα στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο του κόσμου

Σοκ στην Ελλάδα από τον αιφνίδιο θάνατο 23χρονης - Ξύπνησε με δύσπνοια και κατέρρευσε

Προκαλεί ο Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχή



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top