ΕΛΛΑΔΑ

Κατακραυγή από ολόκληρη την Ευρώπη για Γιαννακόπουλο

Κατακραυγή από ολόκληρη την Ευρώπη για Γιαννακόπουλο

Το λαμπερό όνομα του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη αμαυρώνουν σήμερα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, με αφορμή το «ντου» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στους διαιτητές του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ. «Αρχηγός της μαφίας» και άλλοι βαρείς χαρακτηρισμοί για τον ίδιο και το σύλλογο!

Είδηση στις μεγαλύτερες αθλητικές -και όχι μόνο- εφημερίδες της Ευρώπης έγινε η επίθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στους διαιτητές του 3ου αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που έφερε ...εκκωφαντικό πρόστιμο στον Παναθηναϊκό. 

Οι Τούρκοι προχωρούν σε σκληρούς χαρακτηρισμούς, ενώ οι Ισπανοί υπενθυμίζουν παλαιότερα περιστατικά με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Διαβάστε τι περιλαμβάνουν τα ρεπορτάζ που αναφέρονται, τόσο σε όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ, όσο και στην επιβολή του προστίμου από την Ευρωλίγκα στον Παναθηναϊκό. 

«Ο αρχηγός της μαφίας εισέβαλε στο δωμάτιο του διαιτητή», είναι ο τίτλος της τουρκικής «Milliyet», η οποία παρουσιάζει όσα συνέβησαν στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ με τις ύβρεις, αλλά και την ρίψη του... κεριού από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο προς τον διαιτητή Ρετσέπ Ανκαραλί. Παρόμοιος ο τίτλος και στην άλλη ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα της Τουρκίας, την «Hurriyet», η οποία αφήνει αιχμές για την έλλειψη μέτρων προστασίας στο δωμάτιο των διαιτητών στο ΟΑΚΑ από πλευράς Παναθηναϊκού, ενώ τονίζει ότι ο Ανκαραλί και οι δύο άλλοι διαιτητές χρειάστηκαν αστυνομική συνοδεία για να μεταφερθούν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το πρωί της Τρίτης, υπό τον φόβο νέας επίθεσης.

«Θλιβερός πρωταγωνιστής για μια ακόμα φορά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος» είναι ο τίτλος της ισπανικής «AS», η οποία παρουσιάζει το φύλλο αγώνα, ενώ στο τέλος του σχετικού άρθρου γράφει: «Πριν από δύο χρόνια, η εφημερίδα "Πράσινη", ιδιοκτησίας Γιαννακόπουλου, είχε κυκλοφορήσει με τον τίτλο "Πουτάνα Ευρωλίγκα'', μετά τον αποκλεισμό από την Μπαρτσελόνα στο πέμπτο παιχνίδι των πλέι οφ». 

Στον τίτλο του ρεπορτάζ της αναφέρει τα όσα φέρεται να είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προς τον διαιτητή του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας η εφημερίδα «El Mundo Deportivo» της Βαρκελώνης. «Δεν θα φύγεις ζωντανός απόψε από την Ελλάδα. Σου το υπόσχομαι, θα σκοτώσω εσένα και την οικογένειά σου. Θα γ@@@@ω τη μητέρα σου, τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου μπροστά σου», είναι το χαρακτηριστικό κομμάτι από το φύλλο αγώνα, που αναπαράγει η εφημερίδα. 

«Πρόστιμο στον Παναθηναϊκό για ακραίες λεκτικές απειλές μέλους της διοίκησης προς τον διαιτητή. Πρωταγωνιστής ήταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος επανειλλημένα απείλησε τον διαιτητή και την οικογένειά του με πρωτοφανείς εκφράσεις, πράξη η οποία σύμφωνα με την δικαστή δικαιολογεί το πρόστιμο καθώς προσέβαλε το θεσμό της Ευρωλίγκα», γράφει στο ρεπορτάζ της η καταλανική «SPORT». 

Αναφορά στο συμβάν, αλλά και στο πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό από την Ευρωλίγκα, κάνει και ο Τύπος της Ρωσίας. H «Sport Express» κάνει ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι «δεν είναι η πρώτη φορά» που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εμπλέκεται σε τέτοιου είδους επεισόδιο, κάτι που έπαιξε και καθοριστικό ρόλο στην επιβολή του προστίμου. 
«Τιμωρία του Παναθηναϊκού εξαιτίας της συμπεριφοράς του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ο ίδιος άνθρωπος έχει, επίσης, τιμωρηθεί στο παρελθόν απείλησε με ακραίο τρόπο τους διαιτητές του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ» αναφέρει η ιταλική «Corriere Dello Sport». 

Aποτρόπια χαρακτηρίζουν όσοα συνέβησαν στο κλεισό του ΟΑΚΑ οι Βέλγοι δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας www.hln.be, ενώ η κροατική Jutarnjilist (ο ένας διαιτητής ήταν Κροάτης) αναφέρει: « Σώθηκε από θαύμα ο Τούρκος διαιτητής. Τον απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν και δεν θα φύγει από την Ελλάδα». 

«Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, γνωστός για τις συχνές λεκτικές επιθέσεις του, απείλησε να σκοτώσει διαιτητή και την οικογένειά του» γράφει το www.basketplus.com, το οποίο μάλιστα τονίζει στο άρθρο του ότι ήταν απόλυτα δίκαιο το πρόστιμο που επιβλήθηκε στους «πράσινους» από την Ευρωλίγκα. 

Ακόμα και στις ΗΠΑ το θέμα πήρε έκταση με την γνωστή ιστοσελίδα www.vice.com να γράφει στον τίτλο «Ιδιοκτήτης ομάδας μπάσκετ στην Ελλάδα τρελαίνεται με τους διαιτητές μετά το παιχνίδι» και στο άρθρο του να αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Το παράδοξο είναι πως όλα συνέβησαν μετά τη νίκη της ομάδας του, όταν επιτέθηκε με ένα διακοσμητικό κερί στους διαιτητές και απείλησε να τους σκοτώσει». 

Πηγή: sdna.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top