ΚΥΠΡΟΣ: Απεγκλωβισμός έξι παιδιών με ειδικές ανάγκες από το ίδρυμα Αγ. Γεωργίου -Κινδύνευσαν ζωές από την πυρκαγιά – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Απεγκλωβισμός έξι παιδιών με ειδικές ανάγκες από το ίδρυμα Αγ. Γεωργίου -Κινδύνευσαν ζωές από την πυρκαγιά – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε τα χειρότερα.

Ο λόγος για την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης (09/06) στο ίδρυμα Αγ Γεωργίου στην Λάρνακα.

Άνδρες της υπηρεσίας δέχθηκαν κλήση κι ανταποκρίθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όπως διαπίστωσαν, η πυρκαγιά ξεκίνησε από αποθήκη ιματισμού, ενώ χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν έξι παιδιά με ειδικές ανάγκες που κινδύνευσαν.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά στις 21.32, στο ίδρυμα το οποίο φιλοξενεί άτομα με ειδικές ικανότητες «Άγιος Γεώργιος» στην οδό Αγίου Γεωργίου Κοντού.

Ανταποκρίθηκαν δυο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Λάρνακας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ήταν σε αποθήκη ιματισμού και αναλώσιμων υλικών εντός του κτηρίου έγινε χρήση αυλών τυλιχτήρα και 5 αναπνευστικών συσκευών.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκε η αποθήκη με το περιεχόμενο της ενώ ζημιές από τον καπνό υπέστη όλος ο εξοπλισμός του ιδρύματος. Ολόκληρο το κτήριο γέμισε καπνό.

Έγινε εκκένωση όλων των διαμενόντων ατόμων (11 τρόφιμοι) και του προσωπικού (2 άτομα) του ιδρύματος. Έγινε απεγκλωβισμός (6) έξι ατόμων (τρόφιμοι), σε συνεργασία με μέλη της Αστυνομίας και παραδόθηκαν σε (3) τρία ασθενοφόρα που τους μετέφεραν προληπτικά στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λάρνακας λόγω αναπνευστικών προβλημάτων τα οποία παρουσίαζαν.

 

Επιπρόσθετα άλλα 5 άτομα (τρόφιμοι) εξήλθαν του χώρου υπό την καθοδήγηση του προσωπικού και φιλοξενήθηκαν προσωρινά κατά την ώρα εκδήλωσης του περιστατικού σε παρακείμενη ταβέρνα. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής σκηνής: Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πρόβα τζενεράλε για την Κυπριακή Προεδρία του 2026

Η Κύπρος στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής σκηνής: Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πρόβα τζενεράλε για την Κυπριακή Προεδρία του 2026

Σε μια χρονική συγκυρία που η Ευρωπαϊκή Ένωση δοκιμάζεται από γεωπολιτικές εντάσεις, ενεργειακή αβεβαιότητα και την πίεση του μεταναστευτικού, η Κύπρος καλείται να αναλάβει το 2026 τα ηνία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. H Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Λευκωσία, λειτουργεί ως μια εξαιρετικά κρίσιμη πολιτική πρόβα, πριν από την ανάληψη των ευθυνών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE