ΔΙΕΘΝΗ

Δρ Φάουτσι: Προειδοποιεί ακόμη και μικρές εστίες μολύνσεων από τον κορωνοϊό μπορεί να ξεφύγουν από τον έλεγχο

Δρ Φάουτσι: Προειδοποιεί ακόμη και μικρές εστίες μολύνσεων από τον κορωνοϊό μπορεί να ξεφύγουν από τον έλεγχο

Ακόμη και μικρές εστίες μολύνσεων από τον κορωνοϊό μπορεί να ξεφύγουν από τον έλεγχο προειδοποιεί ο Δρ Φάουτσι.

Ο ανοσιολόγος Δρ. Ανθονι Φάουτσι, σύμβουλος του Λευκού Οίκου, προειδοποίησε χθες Παρασκευή ότι ακόμη και μικρές εστίες του κορωνοϊού -μικρά "είδωλα στο ραντάρ" των εισαγωγών ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό σε νοσοκομεία, όπως το έθεσε - μπορεί να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο αν δεν γίνεται διεξοδική ιχνηλάτιση των επαφών τους.

Καθώς αίρονται τα μέτρα περιορισμού της κίνησης και της οικονομικής δραστηριότητας που είχαν επιβληθεί, τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν, εξήγησε ο Φάουτσι στο CNN.

"Οταν όμως αρχίζουμε να βλέπουμε περισσότερες εισαγωγές σε νοσοκομεία, αυτή είναι σίγουρη ένδειξη πως πήραμε τη λάθος κατεύθυνση", πρόσθεσε ο Φάουτσι. Ως το βράδυ της Παρασκευής, 114.613 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19, κατά την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Εξι αμερικανικές πολιτείες βρίσκονται αντιμέτωπες με αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία ασθενών που νοσούν από την COVID-19. Το Τέξας και η Βόρεια Καρολίνα κατέγραψαν χθες Παρασκευή τους υψηλότερους αριθμούς εισαγωγών ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στα νοσοκομεία αφότου άρχισε η πανδημία. Ωστόσο, αξιωματούχοι στις δύο πολιτείες αντέτειναν ότι τα ποσοστά θνητότητας της COVID-19 σε αυτές συγκαταλέγονται στα χαμηλότερα στις ΗΠΑ.

Από τη δική του πλευρά, ο Φάουτσι υπογράμμισε πως η αύξηση των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία είναι ανησυχητική τάση και ένδειξη πως "ίσως πρέπει να επιβραδύνουμε λίγο" την επανεκκίνηση της οικονομίας. Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, ο Ρόι Κούπερ, ανέφερε πως μολονότι καταγράφεται αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία και των νέων κρουσμάτων, δεν εξετάζεται η διακοπή της διαδικασίας ανοίγματος της οικονομίας. Ο κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Αμποτ, υπερθεμάτισε, τονίζοντας ότι το άνοιγμα της οικονομίας θα συνεχιστεί καθώς "έχουμε πάρα πολλές κλίνες διαθέσιμες σε νοσοκομεία αν κάποιος αρρωστήσει": "για κάθε ασθενή σε νοσοκομειακό κρεβάτι, έχουμε διαθέσιμα άλλα δέκα", διαβεβαίωσε σε δηλώσεις του στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top