ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Να ζητήσει ο Αναστασιάδης απο ΟΗΕ και Ε.Ε να παρέμβουν μεσολαβητικά για καθορισμό της ΑΟΖ

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Να ζητήσει ο Αναστασιάδης απο ΟΗΕ και Ε.Ε να παρέμβουν μεσολαβητικά για καθορισμό της ΑΟΖ

Να ζητήσει ο πρόεδρος Αναστασιάδης από ΟΗΕ και Ε.Ε να παρέμβουν μεσολαβητικά στην υπόθεση του καθορισμού ΑΟΖ της Αν. Μεσογείου, αναφέρει η ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών.

Με ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων αναφέρεται στην κατάστση στην Αν.Μεσόγειο σημειώνοντας ότι "Η κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο εξελίσσεται σε μια μεγάλη απειλή για τη Διεθνή Ειρήνη λόγω των πειρατικών ενεργειών της Τουρκίας".

Σε συνέχεια στην ανακοίνωση τους αναφέρουν "Οι χώρες μέλη του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ - ιδιαίτερα οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Γαλλία επιβάλλεται να αντιληφθούν ότι εάν η Τουρκία επιχειρήσει να υλοποιήσει τα σχέδια της για γεωτρήσεις νότια της Κρήτης τότε η Ελλάδα θα αντιδράσει δυναμικά με ανυπολόγιστες συνέπειες για την παγκόσμια ειρήνη.

Αυτή η εξέλιξη δεν θα είναι προς το συμφέρον κανενός.

Η Τουρκία πρέπει να κληθεί από τον ΟΗΕ και την Ε.Ε να προσέλθει σε συνομιλίες με τις χώρες της περιοχής Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο για να συμφωνηθεί η οροθετική γραμμή της ΑΟΖ.

Αναμένουμε από τους ηγέτες της Ε.Ε να αναλάβουν την πρωτοβουλία και να παρέμβουν ώστε να διασφαλίσουν την ειρηνική επίλυση της διαφοράς μέσα στα πλαίσια της διεθνούς νομιμότητας. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καλείται να ζητήσει την παρέμβαση των ομολόγων του στην Ε.Ε."

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Συμφωνία για τα θέματα αποκατάστασης κοιμητηρίων και κάποια πρόοδος για τα θέματα περιβάλλοντος επιτεύχθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ, με τον κ. Τατάρ, ωστόσο, να αρνείται να προχωρήσει σε θέματα που αφορούν τα οδοφράγματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE