ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Συμβουλές για κρατήσεις - Οι επιλογές των Κυπρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό - '2 έως 4 πτήσεις την βδομάδα σε νησιά'

ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Συμβουλές για κρατήσεις - Οι επιλογές των Κυπρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό - '2 έως 4 πτήσεις την βδομάδα σε νησιά'

Πρώτη προτεραιότητα των Κυπριών για τα ταξίδια τους η Ελλάδα, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Υπάρχουν όμως και συγκεκριμένες προτιμήσεις, όπου και εντοπίζονται αυξημένες κρατήσεις.

Γιώργος Τάττης

Το ThemaOnline, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου κ. Βασίλη Σταματάρη, αλλά και με τον Διευθύνων Σύμβουλο της Xenos Travel κ. Λάκη Πασσιά, για να σκιαγραφήσει τις προτιμήσεις των Κυπρίων, την οικονομικότερη περίοδο για διακοπές, αλλά και για πληροφορίες σε σχέση με το ευρύτερο πτητικό πρόγραμμα των αεροπορικών εταιρειών στην Ευρώπη.

Βασίλης Σταματάρης - Συμβουλές για κρατήσεις

Ο κ. Σταματάρης είπε στο ThemaOnline, ότι πρώτη επιλογή είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με επαφές και ενημερώσεις που υπάρχουν από τον Τύπο.
Επισήμανε δε ότι ακόμη υπάρχουν ταξιδιωτικά γραφεία που είναι κλειστά, ή λειτουργούν μερικώς.

Σε ό,τι αφορά τις οργανωμένες εκδρομές, δήλωσε πως βασίζονται κυρίως γύρω από την Ελλάδα και σε δεύτερο βαθμό σε χώρες της Ευρώπης με παρόμοια επιδημιολογική εικόνα, όπως Αυστρία, Ελβετία (Κεντρική Ευρώπη), καθώς και Βουλγαρία.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι ταξιδιώτες «πρέπει να επικοινωνούν με τα ταξιδιωτικά γραφεία καθώς γνωρίζουν τους αυστηρούς κανονισμούς διακίνησης, τα δρομολόγια και ποιες εταιρείες ανέπτυξαν σταθερά δρομολόγια». Είναι σημαντικό να παρατηρούμε την σταθεροποίηση των πτήσεων. Αυτός ήταν και ο λόγος που ξεκίνησαν από την Ελλάδα, καθώς έχουν προγραμματιστεί κάποια προγράμματα. Σιγά – σιγά θα υπάρξουν και σε άλλες περιφέρειες, όπως και σε άλλους πιο μακρινούς προορισμούς, συμπλήρωσε.

Οικονομικά πακέτα

Για τις καλύτερες τιμές και την οικονομικότερη περίοδο, μας είπε ότι «πάντα υπάρχουν οικονομικά προγράμματα, εξαρτάται από τις μέρες που διαθέτει ο καθένας. Πάντως, υπάρχουν οικονομικά πακέτα για ολιγοήμερες διακοπές στην Ελλάδα, όπως Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Αθήνα».

Λάκης Πασσιάς - Xenos Travel - Ο Ιούλιος πιο φθηνός 

Με τη σειρά του ο κ. Πασιάς της Xenos Travel, μιλώντας στο ThemaOnline, συμφώνησε ότι η Ελλάδα είναι ο νούμερο ένα προορισμός, με την τιμητική τους να έχουν τα νησιά. Εξού και μπήκαν αρκετές πτήσεις σε διάφορα νησιά, με τα κύρια ελληνικά νησιά να έχουν από 2 μέχρι 4 πτήσεις την εβδομάδα.

Όπως ενημέρωσε εξάλλου, τις τελευταίες 10 ημέρες ξεκίνησαν δειλά δειλά οι κρατήσεις, αφήνοντάς τους σχετικά ικανοποιημένους. Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται και οι οργανωμένες εκδρομές.

«Αυτό που έμεινε πίσω, είναι οι προορισμοί της Ευρώπης και τα μακρινά ταξίδια της Ασίας και της Άπω Ανατολής», συμπλήρωσε ο κ. Πασσιάς.

Πτητικό Πρόγραμμα και οικονομική περίοδος

Σε ερώτησή μας για το πτητικό πρόγραμμα και για την οικονομικότερη περίοδο, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Xenos Travel ενημέρωσε ότι από την 3η εβδομάδα του Ιουλίου μέχρι και την 1η βδομάδα Σεπτεμβρίου υπάρχουν αρκετές πτήσεις.

«Σίγουρα ο Ιούλιος είναι ελαφρώς πιο φθηνός» επισήμανε στο ThemaOnline, ενώ πρόσθεσε ότι οι αυξημένες κρατήσεις γίνονται μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς εκείνη την περίοδο την προτιμούν και οι οικογένειες.

Προτιμήσεις των Κυπριών σε Ελλάδα και Ευρώπη

Μάλιστα, ο κ. Πασσιάς έγινε πιο συγκεκριμένος, λέγοντας ότι τις περισσότερες κρατήσεις τις έχουν η Σκιάθος και η περιοχή της Πρέβεζας όπου και υπάρχουν ναυλωμένες πτήσεις. Η περιοχή εκεί καλύπτει νησιά όπως την Λευκάδα, τους Παξούς και Αντίπαξους, μέχρι και την Κέρκυρα, ενώ άλλες περιοχές με ζήτηση στο σημείο είναι η Πρέβεζα, η Πάργα και τα Σύβοτα. Επιπρόσθετα, πολλοί επιδιώκουν και πιο ορεινές περιοχές της Ηπείρου, τα Ιωάννινα και τα Ζαγοροχώρια.

«Οι περιοχές εκεί έχουν αρκετή ζήτηση γιατί είναι κατά κάποιον τρόπο παρθένες για τους Κυπρίους», σχολίασε.
Για την Ευρώπη, είπε ότι η χώρα που κινήθηκε κάπως είναι η Αυστρία.

Το μέλλον της ακτοπλοϊκής γραμμής

Τέλος, ρωτήσαμε και κατά πόσον θα υπάρξει η πολυπόθητη ακτοπλοϊκή γραμμή, όπου και μας ενημέρωσε ότι ενδεχομένως να υπάρξει το 2021, καθώς υπάρχουν οι αποφάσεις, αλλά και αρκετό ενδιαφέρον από εφοπλιστές για να ξεκινήσουν τη γραμμή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top