ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Πακέτα για Ελλάδα από 115 ευρώ - Ποια νησιά θα κατακλύσουν οι Κύπριοι και το ποσό που προτίθενται να ξοδέψουν

ΚΥΠΡΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Πακέτα για Ελλάδα από 115 ευρώ - Ποια νησιά θα κατακλύσουν οι Κύπριοι και το ποσό που προτίθενται να ξοδέψουν

Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές, ξεκούραση, ήλιος, παραλία και ξεγνοιασιά. Το φετινό καλοκαίρι παρά τον παράγοντα πανδημία δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα αφού μετά από έρευνα-σφυγμομέτρηση του ThemaOnline μάθαμε πολλά και ενδιαφέροντα που αφορούν τιμές, προτιμήσεις, λόγους και προβληματισμούς.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Το άνοιγμα των αεροδρομίων έχει επιφέρει μια έντονη κινητικότητα στις κρατήσεις ταξιδιωτικών πακέτων και μετά από τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον CEO του ταξιδιωτικού γραφείου ‘Taxidoefkeries’, Δήμο Μιτίδη, συγκεντρώσαμε τα ακόλουθα στοιχεία.

Όσον αφορά φυσικά τον προορισμό που μονοπωλεί το Κυπριακό ενδιαφέρον, δεν είναι άλλο από την Ελλάδα και δη τα ελληνικά νησία. Υπολογίζεται πως το 80% των συμπατριωτών μας που θα ταξιδέψουν το επόμενο τρίμηνο θα έχουν αυτή την κατεύθυνση και σε ερώτηση μας για το ποια είναι τα νησιά που συγκεντρώνουν τη μερίδα του λέοντος ο κύριος Μιτίδης μας ανέφερε χαρακτηριστικά τη Σαντορίνη, ενώ ακολουθούν Κρήτη, Ρόδος και φυσικά η πανέμορφη Χαλκιδική.

Πακέτα που ξεκινούν από 115€ ανά άτομο (και συμπεριλαμβάνουν αεροπορικά εισιτήρια αλλά και διαμονή, πολλές φορές με πρόγευμα) προσφέρουν μια εξαιρετική οικονομικά λύση για όσους θέλουν να αποδράσουν λίγες μέρες γευόμενοι τις ελληνικές ομορφιές.

Ρωτήσαμε τον κύριο Δήμο Μιτίδη για το μέσο ποσό που είναι διατεθειμένος να ξοδέψει ο Κύπριος ταξιδιώτης για να εξορμήσει στο εξωτερικό (γύρω στις 5-6 ημέρες) με τον CEO της εταιρείας ‘Taxidoefkeries’ να μας αναφέρει πως αυτό κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 250€ το άτομο, ενώ στην αντίστοιχη περσινή περίοδο βρισκόταν στα 500€. Λαμβάνοντας υπόψιν το άνωθεν ποσό παρέχεται πλειάδα ταξιδιωτικών πακέτων που φτάνουν μέχρι τα 250€ και περιλαμβάνουν προορισμούς όπως είναι η Σαντορίνη, Ρόδος, Κρήτη, Σκιάθος, Αγκίστρι και φυσικά Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρόσθεσε επίσης πως στο ίδιο μήκος κύματος και στα ίδια οικονομικά πλαίσια οι συμπατριώτες μας μπορούν να επιλέξουν πακέτα για Κοπεγχάγη (Δανία), Βάρνα (Βουλγαρία) Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) και Μόναχο (Γερμανία) μεταξύ άλλων.

Απαντώντας μας σε ερώτηση που αφορούσε τους προορισμούς που παραδοσιακά επέλεγαν στο παρελθόν οι Κύπριοι αλλά έχουν ‘νεκρώσει’ δήλωσε πως τέτοιοι είναι η Ιταλία και η Γαλλία (κάτι που πιθανόν να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την απόφαση αυτή είναι και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν την πανδημία) ενώ σε αντίθετη περίπτωση σταθμοί που δεν αποτελούσαν κύρια επιλογή των συμπατριωτών μας αλλά πλέον φαίνεται να υπάρχει αυξημένη ζήτηση είναι η Γερμανία αλλά και η Αυστρία.

Καταληκτικά θέσαμε το ερώτημα για το ‘κατά πόσο η δημιουργία βάσης της Wizzair στο νησί μας εξυπηρετεί τα συμφέροντα του τουρισμού’ τόνισε πως αποτελεί καταλυτικό παράγοντα αφού τόσο οι ανταγωνιστικότατες τιμές όσο και ο καινούριος στόλος που διαθέτει σε συνδοιασμό με το ‘άνοιγμα’ νέων προορισμών (με τους οποίους δεν είχαμε μέχρι πρότινος αεροπορική απευθείας σύνδεση) αλλά και την αύξηση επιλογών σε αεροδρόμια-πόλεις υφιστάμενων δρομολογίων παρέχει τη δυνατότητα πολύ ανταγωνιστικών -οικονομικά- πακέτων ενώ δημιουργεί νέες αγορές.

Άλλωστε όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο κύριος Μιτίδης πέραν της περιόδου του φετινού καλοκαιριού -που αποτελεί ένα γερό τεστ στην καινούρια πραγματικότητα- ήδη εκφράζεται αυξημένο ενδιαφέρον από Κύπριους που θέλουν να ταξιδέψουν το φθινόπωρο αλλά και τα Χριστούγεννα σε πόλεις όπως το Σάλτσμπουργκ, το Μόναχο και το Τουρκού (Φινλανδία).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top