ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την 10η επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας του Ναυτικού, χαιρετίζει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας

Την 10η επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας του Ναυτικού, χαιρετίζει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας

Την 10η επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας του Ναυτικού, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Ιουνίου χαιρετίζει σε ανακοίνωση του, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

«Μέσα στο πλαίσιο της συγκεκριμένης επετείου, ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός καλεί τα Κράτη Μέλη του να αναγνωρίσουν την ανεκτίμητη συμβολή των ναυτικών στο διεθνές εμπόριο και την παγκόσμια οικονομία, συχνά με μεγάλο προσωπικό κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Η Ημέρα του Ναυτικού, παρέχει την ευκαιρία απότισης φόρου τιμής στους 1,5 εκατομμύρια ναυτικούς του κόσμου, οι οποίοι αποτελούν το πιο ζωντανό κύτταρο της ναυτιλίας. Οι ναυτικοί διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο και κατ’ επέκταση στην σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή των ναυτικών κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, με τη διαρκή παρουσία τους στην πρώτη γραμμή», προσθέτει.
 
Αδιαμφισβήτητα, αναφέρει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, η κρίση της πανδημίας δημιούργησε δύσκολες συνθήκες εργασίας για τους ναυτικούς, με αβεβαιότητα και δυσκολίες σχετικά με την πρόσβαση τους σε λιμάνια και προμήθειες, τον επαναπατρισμό τους ή την επιστροφή στην εργασία τους.
 
«Πολλοί ναυτικοί έχουν παραμείνει μακριά από τα σπίτια τους για μήνες, κάποιοι από αυτούς εγκλωβισμένοι πάνω σε πλοία για πολύ μεγάλες χρονικές περιόδους, και δεν είναι σίγουροι πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών. Αναγνωρίζοντας το ζωτικό ρόλο των ναυτικών, η Κύπρος ήταν από τις πρώτες χώρες που έδρασαν λαμβάνοντας σειρά μέτρων, που διασφαλίζουν την έγκαιρη και ασφαλή αλλαγή πληρωμάτων καθώς και τον επαναπατρισμό των ναυτικών», σημειώνει.
 
Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι αναγνωρίζοντας τον ουσιαστικό ρόλο των ναυτικών, έμπρακτα συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό τους και τους αντιμετωπίζει με το σεβασμό που τους αξίζει, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν τις ζωτικές υπηρεσίες τους για να διατηρήσουν ζωντανό το παγκόσμιο εμπόριο.
 
Τέλος, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας εύχεται σε όλους του ναυτικούς ανά το παγκόσμιο, ασφαλή ταξίδια με ήρεμες θάλασσες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονταιΣε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top