ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ: Επιστολή γνωστού καρδιολόγου προς Αναστασιάδη- Δικαιώθηκε κι από το Ανώτατο και ζητά τα λεφτά του-ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ: Επιστολή γνωστού καρδιολόγου προς Αναστασιάδη- Δικαιώθηκε κι από το Ανώτατο και ζητά τα λεφτά του-ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απέστειλε ο γνωστός Καρδιολόγος από την Λευκωσία Δρ Νίκος Πιτσιλλίδης, με την οποία τον καλεί να  εφαρμόσει τις δεσμεύσεις του όσον αφορά στις αποζημιώσεις που έχουν να κάνουν με το θέμα των αξιογράφων.

Του Άντρου Ιωάννου

Όπως αναφέρει ο εν λόγω γιατρός, έχει ήδη δικαιωθεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στις 8/6/2018 και από το Ανώτατο Δικαστήριο στις 24/6/2020, σχετικά με αγωγή που καταχώρησε εναντίον της Λαϊκής για το θέμα των αξιογράφων.

Σύμφωνα μετον ίδιο, ο κ. Αναστασιάδης δεσμεύτηκε στο παρελθόν σε κατόχους αξιογράφων, πως σε περίπτωση που δικαιωθούν μέσω της δικαστικής οδού, θα αναλάβει προσωπικά πρωτοβουλίες έτσι ώστε να λάβουν τις αποζημιώσεις. 

Μέσω της επιστολής, ο συγκεκριμένος γιατρός, καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τηρήσει τις δεσμεύσεις του τόσο προς τους κατόχους αξιογράφων, όσο και προς το Eurogroup, ότι σε περίπτωση δικαστικής δικαίωσης το κράτος θα αποζημιώσει τους δικαιωθέντες, αφού η Λαϊκή Τράπεζα έχει πτωχεύσει.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής:

"Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, 

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα θέλω να σας ενημερώσω ότι έχω ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ απόφαση δικαστηρίου, η οποία με δικαιώνει σε αγωγή που έχω καταχωρήσει εναντίον της Λαϊκής στο θέμα των αξιογράφων.

Η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στις 8/6/2018 και η τελεσίδικη απόφαση το ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ στις 24/6/2020 που απέρριψε την έφεση των αντιδίκων.

Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα τηρήσετε την δέσμευση που έχετε δώσει τόσο προς το EUROGROUP όσο και επανειλημμένα προς τους κατόχους αξιογράφων ότι σε περίπτωση δικαστικής δικαίωσης το κράτος θα αποζημιώσει τους δικαιωθέντες μιας και ήταν ο κυριότερος μέτοχος όταν η Λαϊκή επτώχευσε.

Με αυτή την ενέργεια θα δείξετε εμπράκτως ότι:

α) Το Κυπριακό κράτος είναι αξιόπιστο στις δεσμεύσεις του προς το EUROGROUP.

β) Το Κυπριακό κράτος είναι αξιόπιστο προς τις δεσμεύσεις του προς τους πολίτες του.

γ)Οι αποφάσεις της Κυπριακής Δικαιοσύνης είναι σεβαστές και εκτελούνται και όχι κενού περιεχομένου και για το θεαθήναι.

δ) Στην Κύπρο υπάρχει συνέπεια και δικαιοσύνη.

ε) Με αυτό τον τρόπο θα δώσετε δίκαιη λύση στο χρονίζω πρόβλημα των αξιογράφων της Λαϊκής με τρόπο δίκαιο που δεν θα επιτρέπει μεμψιμοιρίες.

Αναμένω από εσάς να μου ανακοινώσετε πρακτικά μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση".

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top