ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Δραματική έκκληση από πατέρα τριών παιδιών που κινδυνεύει με φυλάκιση –«Δεν μπορώ να μείνω απαθής…»

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Δραματική έκκληση από πατέρα τριών παιδιών που κινδυνεύει με φυλάκιση –«Δεν μπορώ να μείνω απαθής…»

Μια ύστατη έκκληση για βοήθεια απευθύνει μέσω του ThemaOnline 40χρονος συμπολίτης μας, πατέρας τριών παιδιών που κινδυνεύει με φυλάκιση.

Πρόκειται για τον κ Θ., ο οποίος επικοινώνησε με την ιστοσελίδα μας ζητώντας να αντικρίσουν την περίπτωσή του με ευαισθησία οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Όπως αναφέρει, κινδυνεύει με φυλάκιση, καθώς έχει εκδοθεί σχετικό ένταλμα εναντίον του, λόγω αδυναμίας του -όπως υποστηρίζει- να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή του να καταβάλλει ένα υψηλό ποσό ως διατροφή στην πρώην σύζυγό του.

Αυτή η αδυναμία, προκύπτει από την αδικαιολόγητη όπως ισχυρίζεται αποκοπή των επιδομάτων που λάμβανε από το κράτος σε σχέση με την αναπηρία του.

«Με συνέδεσαν με περιουσιακά δεδομένα της πρώην συντρόφου μου και μου απέκοψαν τα επιδόματά μου. Έχω προσκομίσει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά στο Υπουργείο Εργασίας για να αποδείξω ότι δεν επωφελούμαι εγώ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαταστήσει την αδικία» μας ανέφερε.

Περιέγραψε τις ιδιαίτερα δυσχερείς προσωπικές του συνθήκες: «Αυτή τη στιγμή κινδυνεύω με φυλάκιση, αφού υπάρχει ένταλμα εναντίον μου και δεν μπορώ να εργαστώ λόγω της αναπηρίας μου. Αξιολογήθηκα στις 22/06/2018 και η περίοδος ισχύος του Ολοκληρωμένου Πορίσματος Αξιολόγησης Αναπηρίας είναι μέχρι τις 22/06/2021. Παρόλα αυτά δεν λαμβάνω τίποτα. Από τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας δεν μου καταβάλλουν ούτε κάποιο έκτακτο επίδομα μέχρι να επανεξετάσουν τις προσωπικές μου συνθήκες. Σήμερα (σημ. 09/07) μου είπαν ότι έχασαν το φάκελό μου».

Ο κ. Θ. συμπλήρωσε πως έχει αποταθεί γραπτώς και στην Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα Μαρία Στυλιανού – Λοττίδη περί τα μέσα Ιουνίου, προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τα όσα υποστηρίζει. Την ενημέρωσε για τις δυσχερείς προσωπικές του συνθήκες. Η περίπτωσή του, όμως, όπως μας δηλώνει, θα καθυστερήσει να εξεταστεί.

«Είμαι απελπισμένος και δεν ξέρω πώς να αντιδράσω. Δεν μπορώ να μείνω απαθής μπροστά σ΄ αυτό το δράμα που ζω», κατέληξε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top