Κίπρις ποστασί: Γράφει νέα γεώτρηση από το Γιαβούζ

Κίπρις ποστασί: Γράφει νέα γεώτρηση από το Γιαβούζ

Για οδηγία Νavtex της Τουρκίας που αφορά νέα γεώτρηση, η οποία θα γίνει από τις 18 Ιουλίου μέχρι τις 18 Αυγούστου, στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνει λόγο η Κίπρις ποστασί, η οποία δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένες συντεταγμένες ή ακριβή περιοχή.

Στο δημοσίευμα της Κίπρις ποστασί αναφέρεται ότι τέσσερα τουρκικά πλοία θα κάνουν την νέα γεώτρηση, το Γιαβούζ και τα σκάφη «Ερτουγρούλ μπέη», «Οσμάν μπέη» και «Ορχάν μπέη». Προσθέτει ότι η Τουρκία προειδοποίησε αυστηρά πως «συστήνεται να μην παρενοχληθεί το πεδίο εργασίας».

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ανανέωση της υφιστάμενης Navtex της Τουρκίας για το Γιαβούζ που βρίσκεται στο οικόπεδο 6 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα τρία πλοία προσφέρουν τεχνική και άλλη στήριξη στο τουρκικό γεωτρύπανο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Πώς απαντά στην πρόταση του Δρουσιώτη για διορισμό ανεξάρτητου ανακριτή - Ο βασικός στόχος της συνάντησης με Έρχιουρμαν

ΠτΔ: Πώς απαντά στην πρόταση του Δρουσιώτη για διορισμό ανεξάρτητου ανακριτή - Ο βασικός στόχος της συνάντησης με Έρχιουρμαν

Στο μήνυμα της επετείου της 1ης Απριλίου, στο Κυπριακό και σε θέματα επικαιρότητας αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE