ΚΥΠΡΟΣ: Πυρκαγιά σε σπίτι στην Κοράκου - Κινδύνεψε 80χρονη

ΚΥΠΡΟΣ: Πυρκαγιά σε σπίτι στην Κοράκου - Κινδύνεψε 80χρονη

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 18/07, σε παλιά ισόγεια οικία, πέντε υπνοδωματίων, στο χωριό Κοράκου Επαρχίας Λευκωσίας, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική μία ώρα αργότερα.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η κλήση για την πυρκαγιά λήφθηκε στις 12:06 (18/07). 

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Ευρύχου και Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως  με 3 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 13.16.


Ολοκληρωτικές ζημιές υπέστη η οροφή της κατοικίας και εκτεταμένες ζημιές το εσωτερικό και ο εξοπλισμός της κατοικίας. Γειτνιάζουσα κατοικία, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, προφυλάχθηκε από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.
 
Η πυρκαγιά φαίνεται εκ πρώτης όψεως  να ξεκίνησε από το βοηθητικό υποστατικό το οποίο ήταν μέρος της κύριας κατοικίας και  χρησιμοποιείτο ως κουζίνα.

Η 80χρονη ένοικος της κατοικίας, η οποίο διαχειριζόταν μαγειρική εστία εντός της βοηθητικής κουζίνας υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο πριν από την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο επεισόδιο. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε η πυρκαγιά διερευνώνται σε συνεργασία με τη Αστυνομία.

Εξάλλου, η ώρα 13:53  λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μηχανουργείο παρά την Παναγία των Αμπελιών στην Αραδίππου, Επαρχία Λάρνακας.
 
Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας  με 2 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 14.08. Από την πυρκαγιά, ένα όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο εντός του μηχανουργείου για επιδιόρθωση έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Από τον καπνό και τη θερμότητα  επηρεάστηκε ελαφρώς το μηχανουργείο. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής σκηνής: Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πρόβα τζενεράλε για την Κυπριακή Προεδρία του 2026

Η Κύπρος στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής σκηνής: Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πρόβα τζενεράλε για την Κυπριακή Προεδρία του 2026

Σε μια χρονική συγκυρία που η Ευρωπαϊκή Ένωση δοκιμάζεται από γεωπολιτικές εντάσεις, ενεργειακή αβεβαιότητα και την πίεση του μεταναστευτικού, η Κύπρος καλείται να αναλάβει το 2026 τα ηνία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. H Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Λευκωσία, λειτουργεί ως μια εξαιρετικά κρίσιμη πολιτική πρόβα, πριν από την ανάληψη των ευθυνών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE