ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΕΝΟΥ: Χαιρετίζει το ψήφισμα της Βουλής για διάνοιξη Πυροϊου και Κοκκίνων

ΑΘΗΕΝΟΥ:  Χαιρετίζει το ψήφισμα της Βουλής για διάνοιξη Πυροϊου και Κοκκίνων

Η Αθηένου χαιρετίζει το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων που αφορά το αίτημα για διάνοιξη των διόδων στα Κόκκινα και στο Πυρόϊ.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς «χαιρετίζει και ευχαριστεί τη Βουλή των Αντιπροσώπων για το ψήφισμά  που ενέκρινε στις 17 Ιουλίου 2020, τα αιτήματα για τη διάνοιξη των διόδων στα Κόκκινα και στο Πυρόι».

Προστίθεται πως «είναι από όλους παραδεκτό ότι οι κάτοικοι του Δήμου Αθηένου ταλαιπωρούνται αφάνταστα εδώ και 46 χρόνια, διανύοντας καθημερινά δεκάδες περισσότερα χιλιόμετρα, προκειμένου να φτάσουν στην πρωτεύουσα, λόγω της κατάληψης πολύ μικρού τμήματος της οδικής αρτηρίας που συνδέει την Αθηένου με την Αγλαντζιά διαμέσου του Πυροΐου».
 
Η διάνοιξη της διόδου Πυροΐου «που τεχνικά είναι εφικτή, χωρίς να δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα στην Τ/Κ πλευρά και που θα βοηθήσει και τους Τουρκοκυπρίους της Λουρουτζίνας, θα έχει ως αποτέλεσμα να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για αναζωογόνηση της τοπικής, οικονομικής, κοινωνικής και πληθυσμιακής ανάπτυξης και θα διευκολύνει την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής».
 
Ο Δήμαρχος Αθηένου «εκφράζει ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις οδηγίες που έδωσε για μη διάνοιξη οποιουδήποτε άλλου οδοφράγματος αν η Τ/Κ πλευρά δεν δεχθεί τη διάνοιξη και της διόδου Πυροΐου. Ταυτόχρονα καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, να θέσει ξανά και επιτακτικά στην Τ/Κ πλευρά το θέμα της διάνοιξης της συγκεκριμένης διόδου».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top