ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Πρόστιμο 2.000 ευρώ για παρατυπίες στην επεξεργασία αποβλήτων - Εργάζονταν παράνομα τρία πρόσωπα

ΛΕΜΕΣΟΣ: Πρόστιμο 2.000 ευρώ για παρατυπίες στην επεξεργασία αποβλήτων - Εργάζονταν παράνομα τρία πρόσωπα

Συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων σε υποστατικά επεξεργασίας αποβλήτων και ανακύκλωσης ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, πραγματοποίησαντην Πέμπτη (23/7) μέλη της Αστυνομίας, σε συνεργασία με λειτουργούς του Τμήματος Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο του σχεδίου Κοινές Μέρες Δράσεις, του προγράμματος EMPACT της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Europol, για αντιμετώπιση του οργανωμένου, διασυνοριακού εγκλήματος.

Η επιχείρηση διεξήχθη με σκοπό την αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού εγκλήματος και την παράνομη εμπορία ανακυκλωμένου ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, που μετά την επεξεργασία στις Μονάδες ανακύκλωσης, εξάγεται σε χώρες του εξωτερικού. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ελέγχθηκαν τέσσερα υποστατικά επεξεργασίας αποβλήτων και ανακύκλωσης αυτοκινήτων και μετάλλων, στην επαρχία Λεμεσού.

Σε ένα από τα υποστατικά διαπιστώθηκαν παρατυπίες και ελλείψεις σε σχέση με την επεξεργασία αποβλήτων χαλκού και την καύση καλωδίων, με αποτέλεσμα οι λειτουργοί του Τμήματος Περιβάλλοντος να προχωρήσουν στην έκδοση εξώδικου προστίμου προς τη Διεύθυνση του υποστατικού, για το ποσό των 2,000 ευρώ. Στα άλλα τρία υποστατικά, διαπιστώθηκε ότι η διαχείριση αποβλήτων διεξαγόταν κανονικά, ωστόσο ένα από αυτά, δεν διέθετε άδεια για επεξεργασία αποβλήτων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Κατά τον έλεγχο των εργαζομένων στα τέσσερα υποστατικά, διαπιστώθηκε ότι σε ένα από αυτά, εργάζονταν παράνομα τρία πρόσωπα, υπήκοοι τρίτων χωρών, κατά παράβαση των όρων της προσωρινής άδειας παραμονής τους στη Δημοκρατία. Εναντίον των τριών, καθώς και του εργοδότη τους, διερευνάται αντίστοιχα, υπόθεση παράνομης απασχόλησης και παράνομης εργοδότησης, με τον Αστυνομικό Σταθμό Πολεμιδιών να συνεχίζει τις εξετάσεις.

Η χθεσινή (22/7) επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων – ΤΑΕ (Επιχειρήσεις), Αρχηγείου Αστυνομίας και την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – ΥΑΜ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, σε συντονισμό με το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top