ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαν να μην υπήρξε ποτέ κορωνοϊός - Το αδιαχώρητο σε συναυλία στη Λευκωσία -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σαν να μην υπήρξε ποτέ κορωνοϊός - Το αδιαχώρητο σε συναυλία στη Λευκωσία -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μια φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες μαζί με την αυξητική τάση των εγχώριων λοιμώξεων ξυπνούν μνήμες, μνήμες που θα έπρεπε να είναι ακόμη νωπές από εποχής lockdown. 

Του Ανδρέα Κόκκινου 

Η φωτογραφία συγκεκριμένα έχει τραβηχτεί την Τετάρτη 22 Ιουλίου στο Σκαλί Αγλαντζιάς και συγκεκριμένα σε συναυλία της γνωστής καλλιτέχνιδας, Μαρίζας Ρίζου. Μια απλή ματιά αρκεί για να αντιληφθείτε την κατάσταση που επικρατούσε το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης στο πολιτιστικό κέντρο που έλαβε χώρα η εμφάνιση της εξ’Ελλάδος τραγουδίστριας.

Σωρεία κόσμου -παρά το γεγονός ότι πρόκειται για εξωτερικό χώρο- και φυσικά χωρίς να τίθεται ζήτημα απόστασης μεταξύ των θαμώνων-θεατών παρά τος όποιες εξαγγελίες. Μια εικόνα που αν μη τι άλλο προκάλεσε προβληματισμό ενώ σωρεία χρηστών ιδιαίτερα στο τουίτερ έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που προκαλεί φυσικά εύλογη ανησυχία.
 
Είναι λογικό και επόμενο ειδικά σε μια περίοδο όπως η καλοκαιρινή και με όσα έχουν προηγηθεί, να κάνουν εντονότερη την ανάγκη του κόσμου να βγει, να διασκεδάσει, να κοινωνικοποιηθεί και να ψυχαγωγηθεί. Παρ’όλα αυτά η καλή μας επιδημιολογική εικόνα σε συνάρτηση με την ‘αύρα’ του καλοκαιριού δημιουργούν εικόνες σαν και αυτή κάνοντας την πανδημία να μοιάζει με μακρινή κακή ανάμνηση.
 
Δυστυχώς την τελευταία εβδομάδα, υπουργείο και επιστημονική ομάδα κρούουν έντονα τον κώδωνα του κινδύνου αφού τα επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν αφορούν πλέον μόνο εισαγόμενες λοιμώξεις αλλά αποδεικνύουν έμπρακτα πως ο ιός βρίσκεται -δυστυχώς- ακόμη στην κοινότητα.
 
Με την πρότερη προσπάθεια μας σαν χώρα να είναι το λιγότερο αξιοθαύμαστη αλλά και με τις διεργασίες για εξεύρεση εμβολίου να είναι εντονότερες από ποτέ θα ήταν κρίμα και άδικο να χύσουμε τώρα την καρδάρα με το γάλα.
 
Ακούγεται κλισέ και πιθανόν να έχει κουράσει όμως, λίγο ακόμα υπομονή για να καταφέρουμε να επιστρέψουμε στη δική μας κανονικότητα. Λίγο ακόμα προσοχή...
 
 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top